"Eu cand vreau sa fluier, fluier", propunerea Romaniei pentru Oscar 2011


Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" este propunerea Romaniei pentru sectiunea "Cel mai bun film intr-o limba straina", pentru gala premiilor Oscar 2011.

"Ma bucura lucrul acesta, dar nu trebuie sa facem un spectacol din el, deoarece este o propunere pentru nominalizare. inca nu s-a incheiat procesul. Ma bucur ca filmul a fost socotit", a declarat regizorul Florin serban.

Filmul a obtinut pana acum doua premii la Festivalul de la Berlin: Ursul de Argint - marele premiu al juriului, si distinctia "Alfred Bauer".

Pelicula vorbeste despre drama prin care trece Silviu, un tanar incarcerat intr-un penitenciar de pe malul Dunarii. Detinutul mai are doua saptamani pana la eliberare, dar primeste vizita mamei lui care il anunta ca vrea sa il duca pe fratele lui mai mic in Italia cu ea.

Tanarul isi pierde cumpatul mai ales pentru ca el a fost cel care s-a ocupat de cresterea fratelui mai mic, dupa ce au fost abandonati de mama.

Silviu sechestreaza o studenta venita in practica la penitenciar si reuseste sa evadeze, dar este prins in cel din urma.

Pelicula "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a avut un buget de 900.000 de euro. Gala premiilor Oscar din 2011 vor avea loc in 27 februarie.

Comentarii Facebook