Petitie a suporterilor CFR Cluj contra asocierii echipei cu Rosia Montana Gold Corporation! Vezi ce zice Iuliu Muresan - VIDEO


Suporterii CFR Cluj nu vor ca echipa sa fie asociata ca imagine cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) si au facut o petitie online prin care cer sa se renunte la banii companiei.

"Suporterii CFR protesteaza fata de decizia clubului clujean de a intra in parteneriat cu compania Rosia Montana Gold Corporation, indiferent de forma sau de beneficiile materiale aduse clubului, din cauza gravelor nereguli ecologice dar si social-economice pe care proiectul societatii canadiene le va avea asupra Romaniei. Nu vrem sponsorizare cu pretul onoarei!", se arata in mesajul petitiei.

Presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, considera ca suporterii nu "s-au documentat sufiecient" si ca avantajele economice ale echipei sunt semnificative.

"Voi face o intalnire cu fanii si o sa le explic. Poate nu s-au documentat suficient asupra acestui proiect, dar eu m-am documentat. Vreau sa va spun anumite lucruri pe care poate nu le stiti. Cianuri se gasesc in toate fructele, in cafeaua pe care o bem zilnic se gasesc 6 miligrame de cianura, in cafea. In samburele de migdale e mai mare concentratia. Cianuri exista.

Si eu va spun ca eu am vazut un studiu de chimie alimentara inainte de 1989 in care se spunea ca nu se poate exporta tuica din Romania ca avea peste limita admisa urme de cianura.

Cianura este o substanta pe care daca o iei in strare pura este letala, dar in ceea ce fac dansii nu este pentru ca vin cu o tehnologie, m-am documentat, in care substanta periculoasa va fi deversata intr-un loc izolat, nu va ajunge in rauri si in ape.

Avantajele economice sunt substantiale. Noi le oferim publicitate contra sumei pe care Rosia Montana o ofera
", a declarat Iuliu Muresan.

Directorul general al RMGC, Dragos Tanase, a declarat si el ca Rosia Montana vrea sa isi asocieze imaginea cu principalii "jucatori din activitatea sportiva, sociala si culturala din Romania pe termen lung. Proiectul acesta este proiectet pe termen de 20 de ani si faptul ca astazi am semnat pe o suma s-au alta. Speram ca pe viitor colaborarea sa fie mai importanta financiar".

VEZI AICI PETITIA ONLINE!


Citeste si...

Rosia Montana Gold Corporation si CFR Cluj au semnat contractul de sponsorizare! Cum comentati? - VIDEO
 

Comentarii Facebook