Un bătrân din Cluj a așteptat 12 ore după Ambulanță! A fost SEDAT să nu simtă durerea cât timp așteaptă

 

Un bătrân de 74 de ani a stat 14 ore și a așteptat să vină o ambulanță pentru a-l duce la un spital din Cluj, pentru a fi operat.

 

Nicolae Lazăr locuiește în satul Smida, județul Cluj, este singur pe lume, fiind susținut numai de doi vecini. Unicul său fiu a plecat în Irlanda, astfel că nu are niciun sprijin. 

 

Bătrânul nu a mai ieșit din casă miercuri dimineața, astfel că vecinii au intrat la bănuieli. ”De obicei îl vezi toată ziua prin curte cum are grijă de calul lui şi de gospodărie. Miercuri dimineaţa nu l-am văzut şi atunci am mers să vedem ce s-a întâmplat. Domnul Lazăr era căzut pe podeaua camerei şi era aproape paralizat de frig. Am sunat la 112 şi am anunţat cazul”, a spus Mircea Tripon, vecinul bătrânului.

 

Ei au sunat la ambulanță la ora 9.30 la 112, iar o mașină a sosit în circa o oră, Nicolae Lazăr având fractură deschisă de femur. ”Ne-au spus că îl vor transporta la Huedin, unde va primi primul ajutor medical, iar mai apoi va fi transportat la Cluj, cel mai probabil al Spitalul de Ortopedie. Am decis să ne interesăm de soarta domnului Lazăr, şi aşa am sunat pe la ora 17 la Spitalul din Huedin de unde, şocaţi, am aflat că pacientul e tot acolo, pe o targă în holul de la urgenţă, deoarece nu există o ambulanţă care să îl transporte la spitalul din Cluj”, a mai relatat Mircea Tripon.

 

Asistenta de la Spitalul din Huedin a spus la ora 20.30 că l-a sedat pe pacient pentru a nu avea dureri. ”Am făcut domnu solicitări la ambulanţă de trei ori, prima dată la ora 13.00. De atunci am mai făcut încă două apeluri dar tot nu a venit. Pacientul este sedat ca să nu aibă dureri”, a spus asistenta.

 

Directorul Serviciului de Ambulanţă Cluj, Horea Simu, a spus că nu sunt ambulanțe. ”Toate maşinile sunt plecate la cazuri. La Staţia de la Huedin, ambulanţele sunt plecate la un caz de comă la Ciucea şi un alt caz la Fildu. La Cluj, ambulanţele sunt la accidente grave. Ne mai trebuie ambulanţe şi echipaje medicale şi trebuie să ne lasă să angajăm medici”, a spus Simu.

 

Cazul de la Huedin nu e atât de grav şi se va rezolva. Vom trimite o maşină cât de repede”, a conchis Simu.

 

La ora 21.00 bătrânul era tot la Spitalul din Huedin, trecând 12 ore de la anunțarea cazului.

 

Preluarea știrilor se face conform prevederilor de la Termeni & Conditii

Comentarii Facebook