Social

Studenţii de la USAMV Cluj-Napoca şi-au expus propriile "minunăţii" culinare FOTO VIDEO

  
   

Studenţii din cadrul departamentului Ingineria Produselor Alimentare din cadrul Facultăţii de Agricultură a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca au expus miercuri produse inedite cu ocazia susţinerii lucrărilor de licenţă din sesiunea iunie 2012.

Cei 59 de tineri care au expus sunt studenţi ai specializărilor precum "Tehnologia prelucrării produselor agricole" şi "Controlul şi expertiza produselor alimentare".

"Este o premieră ca, alături de presă, studenţii să-şi prezinte lucrările de licenţă. Până acum lucrările erau ţinute în cadrul departamentului. Ceea ce ei au aici sunt lucruri originale şi se pretează la actuala piaţa. Pot deveni nişte investitori buni care să producă bani chiar din produsele lor. Sperăm ca după ce işi iau diploma să plece cu gânduri mari din universitate. Anul acesta văd un succes deosebit, depăşind graniţele universităţii. Tot ce vedeţi aici sunt produse noi şi naturale", a spus Carmen Socaciu, prorector Cercetare şi inovare.

Produsele expuse de aceştia sunt inovative, sănătoase şi care corespund cerinţelor pieţei, spun studenții.

Unele dintre specialităţile pregătite de sudenţi sunt brânză telemea din lapte de capră cu adaos de mărar, bere cu cireşe, specialităţi de ciocolată - praline, iaurt cu adaos de carne (cotlet haiducesc), pâine din făină integrală cu ingrediente funcţionale, salam afumat de peşte cu proteină de soia, sisteme moderne de ambalare a berii - Bag in Box, distilate din vin învechite prin metode moderne, cremă de unt cu ulei de palmier, covrigei cu tărâţe şi rozmarin etc.

 

Evenimentul s-a încheiat cu degustarea produselor.

 

 

 

 

 

 

 

 

coral1_1_1.jpg
27-6-2012, 11:46
43 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Social

2065 vizualizări
23-6-2017, 17:53
Acest șofer se crede BOSS de MM! Sa-l facem vedetă - FOTO» Vezi tot
1777 vizualizări
23-6-2017, 13:41
Marșul Gay de la Cluj va avea loc tot în 1 iulie» Vezi tot
1350 vizualizări
23-6-2017, 10:31
Accident cu trei victime în Mănăștur! Un șofer RUPT de beat a lovit în plin o mașină care venea din contrasens FOTO» Vezi tot
1210 vizualizări
23-6-2017, 15:36
Acțiune civică a Poliției Rutieră la Cluj. De ce surpriză au avut parte șoferii trași pe dreapta FOTO» Vezi tot
922 vizualizări
24-6-2017, 11:59
CLUJ: Bătrân bolnav de Alzheimer și Parkinson, dispărut de acasă, din cartierul Gheorgheni. L-ați văzut? FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Care credeți că este cel mai sigur / cu cel mai avantajos cost al vieții din Cluj-Napoca