Romanii cred ca primarul, seful Consiliului Judetean, profesorul si jurnalistul, din orasul in care locuiesc, sunt corupti! Au dreptate?


Romanii care traiesc in mediul urban nu au incredere in Primarie, Prefectura sau Consiliul Judetean, releva "Observatorul Urban 2010" realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie.

La intrebarea "Cata incredere aveti in urmatoarele institutii?", romanii au spun in proportie de peste 70% ca nu se bazeaza pe administratia locala si judeteana.

Studiul realizat de IRES arata ca populatia din mediul urban crede ca primarul si presedintele Consiliului Judetean sunt corupti. Pe pe o scala de la 1 la 10, aproape 50% dintre respondenti au spus ca edilii sunt corupti sau foarte corupti.

 

Nici profesorii, jurnalistii, politistii, judecatorii sau procurorii nu au scapat de aceasta catalogare, semn ca oamenii nu mai au incredere in nimeni.

 

Romanii din mediul urban stiu cine este primarul localitatii in care traiesc si 68% dintre ei au declarat ca sunt multumiti sau foarte multumiti de activitatea acestuia.

Nu aceeasi este situatia in cazul viceprimarului, pentru ca numai 35% au raspuns ca stiu cine este ajutorul primarului, din localitatea in care traiesc.

Comentarii Facebook