Un militar din Cluj a murit dupa un exercitiu la poligonul Cincu din Brasov

 
Sergentul Gavrila Nicorici, de la Batalionul 814 Tancuri din Turda, a murit in urma unei rani suferite la cap, in timpul unui exercitiu de la poligonul Cincu, din Brasov.

 

Sergentul Gavril Nicorici a parcurs tot exercitiul si, pe final, in timpul unei lovituri de manevra, munitia de antrenament fara proiectil l-a lovit la cap.

 

"Subofiterul era mecanic conductor şi participa in poligon, impreuna cu unitatea, la un exercitiu cu utilizarea munitiei de manevra. La finalul exerciţiului, in jurul orei 13.45, militarul a fost grav ranit in zona capului, in timp ce manipula o lovitura de manevra (muniţie de antrenament fara proiectil), ca urmare a initierii capsei port-amorsa de la acea lovitura de manevra", au anuntat reprezentantii Ministerului Apararii Nationale, intr-un comunicat de presa.

 

Militarul a primit ingrijiri medicale si a fost transportat la spitalul din Targu Mures cu un elicopter IAR-330 Puma echipat MEDEVAC, apartinand Serviciului Medical Militar de Urgenta (SMMU). Gavrila Nicorici nu a putut fi salvat si a murit dupa o ora si jumatate de la accident.

Incidentul de la poligonul Cincu va fi anchetat de o comisie a MApN. "A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de specialitate numita de seful Statului Major al Fortelor Terestre cerceteaza imprejurarile producerii evenimentului", au mai anuntat oficialii MApN..

 

Gavrila Nicorici avea numai 26 de ani si nu era casatorit.

Comentarii Facebook