Protest haotic in invatamantul clujean. Liderii de sindicat le recomanda profesorilor sa nu puna notele in catalog


Profesorii clujeni s-au alaturat protestului organizat la nivel national de cadrele didactice numai verbal. In scolile clujene se pun notele in catalog, chiar daca liderii de sindicat le recomanda profesorilor sa nu faca acest lucru.

 

Presedintele Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Clujean (SLIPC), Lucia Cojocaru, a declarat ca notele vor fi trecute in catalog, dar ca fiecarui profesor i-a fost expusa situatia si poate opta: sa puna notele in catalog sau sa noteze copiii intr-un carnetel propriu.

 

Astfel, cadrele didactice din judetul Cluj fac nota discordanta fata de colegii lor din intreaga tara si protesteaza doar verbal, fara a face nimic concret. 

 

Lucia Cojocaru a mai spus ca profesorii sunt nemultumiti de diponibilizarile si comasarile anuntate in toata tara si implicit si in judetul Cluj, unde pana in septembrie trebuie reduse 500 de posturi, dar si de faptul ca nu sunt consultati in ceea ce priveste legea educatiei. 

Cadrele didactice vor picheta miercuri de la ora 11.00 sediul Prefecturii Cluj pentru a trage un semnal de alarma. Profesorii urmeaza sa protesteze si in 22 aprilie, cand vor intrerupe munca pentru o zi, iar mai apoi din luna iunie, daca nu vor fi ascultati, vor declansa greva generala pe termen nelimitat. comasarea mai multor unitati de invatamant.

Comentarii Facebook