O studenta s-a sinucis la Cluj, dupa ce a vizionat filmul Avatar

O studenta s-a sinucis la Cluj. Mama ei crede ca tanara a fost influentata de filmul Avatar O studenta, in varsta de 24 de ani, din Constanta, care suferea de mai multe luni de depresie s-a sinucis la Cluj.

 

Mama tinerei sustine ca vizionarea filmului Avatar i-a inrautatit starea si a determinat-o sa se sinucida. Alexandra Petrica a fost abandonata de iubit in urma cu cateva luni si a cazut in depresie. Ea si-a petrecut sarbatorile de iarna acasa, in familie, unde a vazut pentru a doua oara filmul Avatar. Mama fetei povesteste ca drama din pelicula americana a marcat-o si crede ca a contribuit la gestul fatal.

 

Familia a incercat sa dea de tanara in ultimele zile, dar fara nici un succes, asa ca mama acesteia a venit la Cluj-Napoca, pentru a vedea daca totul este in regula. Pe tren a fost sunata de unul dintre colegii tinerei care i-a dat vestea fatidica.

 

Pelicula Avatar a provocat un val de sinucideri in intreaga lume, iar specialistii spun ca primul semn este depresia. Psihologii spun ca imposibilitatea vizitarii planetei Pandora este primul pas spre despresie si de aici gandurile sinucigase.

 

"Este aberant sa vrei sa te sinucizi pentru ca nu poti ajunge pe Planeta Pandora. Nu exista asa ceva. Depresia pe care o manifesta o parte din cei care au vazut filmul vine de la constientizarea imperfectiunilor din lumea in care traiesc. O persoana sanatoasa nu s-ar sinucide dupa vizionarea filmului, e clar ca cei care au facut acest gest aveau multe alte probleme", a declarat psihologul Cristian Andrei, pentru Realitatea TV.

Comentarii Facebook