O cisterna cu substante toxice si inflamabile s-a rasturnat pe DN 1, intre Cluj si Bihor. Traficul este blocat!


O cisterna incarcata cu produse inflamabile si toxice s-a rasturnat pe DN 1, intre Cluj si Bihor. Traficul este intrerupt si nu exista victime.

 

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, cisterna s-a rasturnat in zona Piatra Craiului, dupa ce soferul a intrat cu viteza prea mare in curba.


Cisterna transporta substante toxice si inflamabile, iar in zona s-au deplasat echipaje ale ISU si ale politiei.

 

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj, locotenentul Andrei Biris, a declarat pentru Stiri de Cluj ca cisterna transporta triclor etilena, o substanta periculoasa. "S-au constatat deversari, dar nu sunt majore, sunt minime. Este o substanta toxica si care se poate aprinde, in combinatie cu aerul, daca se evapora si ajunge la o anumita concentratie se poate aprinde", a mai spus Biris.

 

In zona, pe langa lucratori de la ISU Cluj s-au deplasat si echipaje de la Garda de Mediu Cluj, dar dau o mana de ajutor si voluntari din comuna Negreni, situata la cativa kilometri de locul in care cisterna cu numere de Bulgaria s-a rasturnat.

 

Reprezentantii IPJ Cluj au anuntat ca traficul a fost deviat pe la Huedin - Zimbor - Zalau - Marghita, pana cand cisterna va fi inlaturata de pe carosabil. 

Comentarii Facebook