Ioan Rus și Corina Crețu în vizită pe șantierul autostrăzii Turda-Sebeș FOTO



Comisarul European pentru politici regionale Corina Creșu, a fost în vizită pe șantierul Autostrăzii Turda-Sebeș, alături de ministrul Transporturilor, Ioan Rus, și de prefectul Gheorghe Vușcan.

Crețu a precizat că scopul vizitei sale este de a arăta interesul Comisiei Europene privind dezvoltarea infrastructurii în țări mai puțin dezvoltate, precum România.

"Scopul prezenţei mele este de a arăta interesul pe care CE îl are în construirea infrastructurilor, mai ales în statele mai puţin dezvoltate şi care au această nevoie stringentă de dezvoltare a infrastructurii rutiere. Autostrada Turda - Sebeş este un proiect important şi din punct de vedere al reducerii timpului de călătorie pentru persoane şi mărfuri, dar cel mai important cred că este reducerea accidentelor rutiere. Judeţul Cluj este unul dintre judeţele cu cele mai multe accidente rutiere şi România are un trist record legat de accidente rutiere. Speranţa noastră este ca aceste autostrăzi să fie nu numai mai rapide, ci şi mai sigure faţă de drumurile care există acum. Sperăm ca, după aprobarea Masterplanului de transport, să putem da drumul proiectelor de mare amploare. Sunt convins că Ministerul Transporturilor va veni cu proiecte mature, care vor duce la dezvoltarea regiunilor”, a spus comisarul european Corina Creţu.

Aceasta a spus că România este împărţită în opt regiuni, șapte dintre ele fiind considerate mai puțin dezvoltate. Totuși aceasta a precizat că Ardealul și Banatul au șande se a se dezvolta.

"Cred că Ardealul şi Banatul au şanse să se dezvolte, să treacă în altă categorie, trebuie să asigurăm echilibrul cu regiunile din Moldova, să ajutăm şi Republica Moldova. Regiunile din Estul Europei fac progrese importante pentru a prinde din urmă ţările din Vest”, a mai spus Crețu.

Comentarii Facebook