Interlopul Ceapă din Mănăștur a scuipat un șofer în trafic - VIDEO

 

UPDATE

 

Robert Stefan Cicos, zis ”Ceapa”, a fost amendat cu 1000 de lei pentru încălcarea Legii 61/1991. Poliția anunță că descurajează vehement un astfel de comportament.

 

Șoferul Seat -ului nu a fost amendat, semn că declarațiile martorului din Mercedes care a spus că și acesta a proferat injurii sunt false.

 

--------------------------- 

Ceapă, un cunoscut interlop din Mănăștur care și-a câștigat renumele încă din anii 90, a fost filmat în timp ce scuipa un alt șofer în trafic. 

 

Scena s-a petrecut în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Primăverii și Izlazului. Aflat la volanul unul Mercedes, Ceapă, pe numele lui real Robert Stefan Cicos, s-a contrat în trafic cu un alt șofer încă de pe strada Primăverii, venind dinspre podul Calvaria.

 

La sensul giratoriu mai sus menționat, Ceapă a vrut să intre pe bandă în fața șoferului cu Seat, care nu i-a permis acest lucru. După numai câțiva metri, profitând că era roșu la trecerea de pietoni de pe strada Izlazului, interlopul mănășturean a coborât din mașină și l-a scuipat pe șoferul care nu i-a permis să treacă.

 

Șoferul șicanat și scuipat a făcut plângere la Poliție. 

 

O apropiată a lui ”Ceapa” susține că acesta a ”fost provocat verbal prin înjurături adresate de către șoferul Seat-ului”, iar apoi a ”avut reactia asta de a scuipa!”.

 

 

Ceapă a fost membru al găștilor de cartier din Mănăștur, de pe strada Mehedinți, iar apoi a fost plecat în Italia, unde a făcut închisoare pentru infracțiuni din domeniul crimei organizate. El ar condus o grupare care fura bunuri de lux în Italia, iar apoi acestea erau puse în vânzare de diverse persoane din Cluj.

 

Potrivit anchetatorilor, reteaua era condusa de clujeanul Robert Stefan Cicos zis ”Ceapa”. Din Italia erau furate laptopuri, telefoane mobile, parfumuri, care erau trimise in Romania, unde erau vandute prin intermediul lui Cristian Nedelea si Alexandru Tritean, fratele vitreg al lui Robert Stefan Cicos. Prejudiciul a fost estimat de procurori este de peste 100.000 de euro.

 

La perchezițiile de atunci, acasa la Cristian Nedelea au fost gasite cantitati insemnate de bunuri furate din Italia de membrii retelei conduse de ”Ceapa”, telefoane mobile si parfumuri.”A fost nevoie de mai multe masini de politie pentru a transporta tot ce am gasit”, spunea unul dintre anchetatori. Ancheta a durat mai bine de patru luni, timp in care au fost ascultate telefoanele membrilor retelei, au fost supravegheate toate transporturile de bunuri furate trimise in Romania si au fost identificati toti cei care s-au implicat in aceasta activitate infractionala.

 

In Italia, gruparea de crima organizata avea doua moduri de operare. ”Foloseau carduri falsificate si scoteau mari sume de bani de la cei care nu au fost atenti cand isi tastau codul. Cu acesti bani cumparau lucruri la adevarata lor valoare din magazinele din Italia, dupa care erau trimise la Cluj si vandute cu preturi de maxim 80 la suta din valoarea bunului respectiv. La amatori le aratau etichetele de pe bunurile respective dupa care le spuneau ca numai pentru ei aveau asemenea preturi”, mai spunea anchetatorul.

 

A doua metoda de operare, folosita in special de oamenii care lucrau pentru Cicos, era furtul direct al bunurilor de valoare. ”Le furau dupa care primeau procent din valoarea telefonului mobil sau a obiectului furat”.

 

La sfarsitul anului 2005, Robert Stefan Cicos a fost eliberat dintr-un penitenciar din Italia, unde a fost inchis timp de doi ani pentru pentru infractiuni din domeniul crimei organizate.Foto: Ceapă și Nelson Mondialu, cei doi sunt prieteni buni

Comentarii Facebook