De ce produse trebuie să te ferești de Paște. Vezi ce spun specialiștii de la DSP Cluj



Odată cu venirea Sărbătorilor Pascale, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Cluj a emis o avertizare cu privire la riscurile asupra sănătății publice.

Reprezentanții DSP Cluj atrag atenția asupra produselor care nu respectă normele corespunzătoare de comericalizare și ambalare.

Produsele alimentare specifice Sărbătorilor Pascale(carne de miel şi preparate,ouă,lactate şi brânzeturi,vopsea de ouă, pâine, produse de patiserie şi cofetărie, etc. ) trebuie să fie achiziţionate numai din surse autorizate sanitar şi sanitar veterinar.

Desfacerea lor către consumatori se permite numai în spaţii amenajate corespunzător, autorizate sanitar, dotate cu spaţii frig pentru produsele perisabile(ouă, brânzeturi şi lactate, carne şi preparate din carne, produse de cofetărie)”, transmit reprezentanții DSP Cluj.

De asemenea, specialiștii recomandă ca în momentul achiziţiei produselor alimentare, trebuie verificat aspectul organoleptic, iar în cazul produselor ambalate prezenţa etichetelor cu elemente de identificare a producătorului, ambalatorului, ingredientele, termenul de valabilitate.

Totodată, ouăle trebuie să aibă coaja intactă şi curată, termenul de valabilitate să fie ştampilat pe coajă, în cazul ouălor ambalate şi pe ambalajul de desfacere. Ouăle trebuie păstrate până la desfacere sau consum în locuri curate, uscate, ferite de razele solare directe sau alte surse de căldură.

Comentarii Facebook