Clujul va fi sprijinit de Germania sa ajunga Capitala Culturala Europeana in 2020

Comisarul Guvernului german pentru cultura si media, Elisabeth Gorecki-Schoberl, a anuntat Primaria Cluj ca este dispusa sa puna la dispozitia autoritatilor expertiza orasului Essen, care a fost Capitala Culturala Europeana in 2010.

 

Raspunsul adresat Primariei Cluj a venit dupa ce primarul Sorin Apostu i-a inmanat cancelarului Angela Merkel o scrisoare prin care ii cerea, in octombrie, in timpul vizitei la Cluj, sprijin in demersul de castigare a titlului de Capitala Culturala Europeana in 2020.

 

"Ne-am simti onorati daca ne-ati sprijini si impartasi din experienta dumneavoastra spre atingerea obiectivului nostru la orizontul anilor 2020 si dorim va invitam sa va alaturati eforturilor noastre de a deveni Capitala Culturala Europeana", a scris primarul Sorin Apostu, in scrisoarea inmanata cancelarului Germaniei, Angela Merkel.

 

"Doamna cancelar si-a exprimat dorinta de a raspunde cerintelor dvs., ramanand placut impresionata de interesul pe care il acordati culturii si limbii germane, si va transmite faptul ca isi aminteste cu mare drag de vizita intreprinsa in orasul pe care il conduceti. Dupa cum ati puncatat si dvs., programul Capitala Culturala Europeana este o initiativa nemaipomenita pe plan european. Locuitorii, organizatorii si turistii orasului german Essen se bucura in acest an de titlul de Capitala Culturala Europena, un proiect foarte reusit, care a conturat o rezonanta importanta in intreaga Europa. Folosesc acest prilej pentru a oferi tot sprijinul meu in atingerea obiectivului Clujului, acela de a deveni Capitala Culturala Europeana", se arata in raspunsul trimis Primariei de Elisabeth Gorecki-Schoberl, comisarul Guvernului german pentru cultura si media.

Comentarii Facebook