MACHETA 160x600 pix (1).png

Social

Cluj - Protest împotriva folosirii animalelor la circurile din România

  
   

Clujenii sunt invitați vineri, 20 ianuarie, la un protest organizat în Piața Unirii prin care se dorește stoparea exploatării animalelor în circuri din România.

 

Protestul va începe la ora 18.30, în Piața Unirii, la Monumentul Memorandiștilor, și va fi urmat de un marș, ”prin care vom spune împreună NU exploatării animalelor în circuri în România! Scopul acestei manifestări este de a atrage atenția asupra felului în care sunt tratate, mai exact exploatate animalele sălbatice în circuri dar și cele de companie, de la felul în care sunt luate din habitatul lor natural, până la dresarea, chinuirea și torturarea lor pentru a fi compliante la tehnicile de divertisment pe care sunt obligate să le realizeze”, precizează organizatorii manifestării.

 

Deocamdată România nu se află în rândul țărilor civilizate care au interzis circurile cu animale și primirea de spectacole de acest gen pe teritoriul țării, cum ar fi: Cipru, Grecia, Malta, Bolivia, (au interzis total national animalele în circuri) Austria, Bosnia and Herzegovina, Croatia, Slovenia, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Panama, Paraguay, Peru, Singapore, Israel and Mexico ( au interzis national animalele sălbatice în circuri), urmând ca Belgia, Bulgaria, Irlanda, Republica Cehă, Danemarca, Finlanda, Portugalia, Suedia, India, Ecuador, Estonia, Ungaria, Polonia, Norvegia, Spania, UK, USA, Canada, Argentina, Brazilia, Chile și Australia să interzică majoritatea animalelor sălbatice, a unor anumite specii, a animalelor locale, a animalelor sălbatice nou-născute sau înterziceri locale ( http://www.ifaw.org/international/news/which-countries-have-bestworst-records-banning-animals-circuses, http://www.stopcircussuffering.com/circus-bans/ ).

 

Clujenii sunt invitați ”să participe la eveniment, și să semneze la fața locului un model de scrisoare prin care să cerem primarului din Cluj să interzică primirea de spectacole de circ cu animale pe raza municipiului Cluj (https://www.de-clic.ro/stiri/interzicem-circul-cu-animale-impreuna), aducând cu ei de asemenea un mesaj/o pancartă sau să inițieze un discurs prin care să-și spună părerea legat de ce această cauză este importantă pentru ei și pentru România”.

 

Acest eveniment survine în urma declanșării unui puternic incendiu într-o hală ce adăpostea animale de la Circul Globus din București, în data de 12 ianuarie 2017, unde 11 animale au murit intr-un incendiu, 4 pisici, 2 porcușori vietnamezi, 2 tigri și 3 câini, nefiind asigurate măsurile de protecție necesare în asemenea cazuri, în același timp îngrijitorii nedispunând de suficiente resurse pentru a tranchiliza la timp animalele pentru asalva aceste animale.

 

Pe internet s-a realizat o petiție pentru interzicerea folosirii animalelor sălbatice în circuri pe teritoriul Romaniei, care a câștigat amploare, unde s-au strâns aproape aprox. 59.000 semnături la ora actuală, în doar câteva zile de la incendiu. Vezi AICI linkul.

 

Printre practicile de antrenament crude, inumane, de dresare, se numără: luarea puilor din familiile lor pentru a le induce frica de oameni de mici și a-i ”imuniza”, ținerea lor în cuști metalice fără spațiu suficient de mișcare, bătăi sistematice aplicate pentru a-i face să execute anumite mișcări nenaturale lor ( ex. puii de urs sunt învățați să stea în picioare legându-li-se lanțuri de gât care să nu le permită să stea în patru labe, altfel se sufocă, elefanții sunt dresați cu un anume instrument special pentru dresarea elefanților care are două margini ascuțite) etc. De asemenea, se poate observa liber cum în timpul unui spectacol de teatru, animalele sunt continuu sancționate cu diverse ustensile pentru a nu devia de la cursul prestabilit al spectacolului, prin urmare nu sunt departe de a trăi ca niște sclave pentru profit.

coral1_1_1.jpg
20-1-2017, 12:24
56 vizualizări
3 comentarii
bla-bla27-1-2017, 17:09
Magar esti tu!! Fara animale salbatice la circ. Sa faca dresura de purici!!
miau20-1-2017, 13:53
De atatea mitinguri oamenii se strica de cap, acu cu Dragnea, apoi cu Gratierea, amu cu Magarii si poneii, ha, ha, ha. Cu ocazia asta veti bloca si traficul? Magarilor.
Murphy20-1-2017, 23:34
asta e primul miting la care m-as duce, are un motiv cu adevarat nobil; celelalte au fost propaganda politica userista

Cele mai citite ştiri din Social

1351 vizualizări
26-5-2017, 13:40
Cluj-Napoca: Un bivol a fost filmat în Grigorescu. A blocat traficul - VIDEO» Vezi tot
1189 vizualizări
27-5-2017, 10:28
Accident lângă Vivo Cluj! Poliția acuzată că mai mult încurcă traficul - VIDEO» Vezi tot
648 vizualizări
26-5-2017, 8:23
Accident pe Dorobanților. O șoferiță a lovit în plin pietonii. Un voluntar al Crucii Roșii a dat PRIMUL AJUTOR» Vezi tot
586 vizualizări
26-5-2017, 10:17
Revin căldurile la Cluj! Cum va fi vremea în weekend» Vezi tot
286 vizualizări
26-5-2017, 15:52
COD GALBEN de ploi și grindină în județul Cluj. Ce zone sunt afectate» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Care credeți că este cel mai sigur / cu cel mai avantajos cost al vieții din Cluj-Napoca