Zaharul si faina de la "Europa" ii lasa rece pe clujeni

Clujenii nu se inghesuie sa ridice faina si zaharul distribuite din fondurile Uniunii Europene pentru persoanele nevoiase.

 

Din cei 17 mii de oameni care sunt inclusi in acest program, doar jumatate s-au prezentat la depozitul de pe Calea Baciului pentru a-si ridica bunurile.

Judetului Cluj i-au revenit 250 de tone de faina si 70 de tone zahar. Initial produsele erau depozitate in Someseni, dar oamenii s-au plans ca nu au cum ajunge acolo, motiv pentru care s-au prezintat in numar mic sa isi ridice produsele repartizate. In consescinta, autoritatile au luat decizia de a muta locul de depozitare, pe Calea Baciului, dar nici acolo oamenii se pare ca nu se inghesuie.

Din cei 17 mii de clujeni care trebuiau sa intre in posesia fainii si a zaharului de la Uniunea Europeana, 8.052 si-au ridicat faina si 7.317 de oameni zaharul. Unei familii ii revine 15 kg de faina si 4 de zahar.

Pentru perioada sarbatorilor autoritatile clujene au modificat si programul de distribuire a produselor, astfel: de luni pana joi intre orele 9.00 si 15.00, vineri de la 9.00 la 13.00, cu exceptia zilelor libere de sarbatori.

De planul anual european de ajutor beneficiaza persoanele cu venit minim garantat, somerii, pensionarii care au un venit mai mic de 400 de lei si persoanele cu handicap grav.

Judetul Cluj nu a reusit nici anul trecut sa distribuie toate produsele alocate de Comisia Europeana, asa ca 40 de tone de faina si zahar au fost redirectionate la inceputul anului 2009 spre persoanele defavorizate din judetul Brasov.

Comentarii Facebook