Blocul TURN al senatorului Alin Tișe desființat de arhitecți. Oamenii de pe strada Ploiești au protestat

 

Blocul turn de 12 etaje, pe care senatorul Alin Tișe vrea să îl ridice pe strada Ploiești, nu a trecut de comisia de urbanism, fiind considerat o anomalie.

 

La ședința, de joi dimineața, a Comisiei de Urbanism, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, au fost prezenți și 5 - 6 locatari de pe strada Ploiești, care au spus că nici nu doresc să audă de acest bloc hidos.

 

Acest bloc de 12 etaje ne va lua lumina de la case și va duce la blocarea traficului și așa îngreunat lângă Hala Agroalimentară. Au spus că vor face parcare subterană cu unu sau două niveluri, dar și parcări la nivelul solului. Păi unde pune domnul senator și parcări pe 3.000 de mp? Strada va fi suficată de mașini. Acolo vor și birouri, dar și locuințe”, a spus unul dintre locatari.

 

Un alt investitor din zonă, care are în plan ridicarea unui bloc, este mirat de rapiditatea cu care senatorul Alin Tișe a ajuns cu proiectul în Comisia de Urbanism, în condițiile în care nu a cumpărat nici curtea imobilului unde vrea să ridice blocul. ”Eu de 10 luni încerc să obțin actele, iar dânsul e în comisie deja, deși nici nu e proprietar pe curte. Noroc că s-a scris la știri, că altfel obținea deja aprobarea”, a spus bărbatul.

 

Abia săptămâna trecută constructorii au depus cerere pentru a cumpăra curtea imobilului de pe strada Ploiești nr. 9. 

 

Arhitecții din Comisia de Urbanism s-au luat cu mâinile de cap când au văzut proiectul senatorului Alin Tișe. 

 

Proiectul nu se încadrează în zonă, care și așa este distrusă de construcțiile din zonă. Un bloc de 12 etaje ar aglomera și mai mult zona”, a spus arhitectul Eugen Pănescu. 

 

Arhitectul Șerban Ținăgaș a zis că se poate discuta despre acest proiect numai dacă se respectă un anumit regim de înălțime. 

 

Cel mai indulget a fost arhitectul Adrian Iancu, care a spus că trebuie reglementate aspectele cu proprietatea terenului și apoi se poate discuta.

 

Proiectul a fost respins de comisie și trebuie modificat. 

Tișe construiește un bloc TURN pe strada Ploiești. Soția lui spune că NU ȘTIE CU CINE VORBEȘTE

Comentarii Facebook