Autobuzele din Cluj-Napoca sunt SUPER aglomerate. Unde sunt condițiile promise?

 

Clujenii reclamă tot mai mult că autobuzele și troleibuzele din Cluj-Napoca sunt arhipline la orele de vârf. 

 

Prin prezentul email vreau sa semnalez problemele majore din cadrul transportului in comun pe liniile 24b si 25. Orarul acestor autobuze in perioada de varf (dimineata si in intervalul orar 5-7 seara) este de-a dreptul ingrozitor. In zona Marasti, Iullius Mall autobuzele sunt mereu pline pana la refuz ceea ce demonstreaza ca nr. autouzelor alocate pe aceasta ruta este insuficient. Timpul de asteptare este de asemena foarte mare comparativ cu alte linii care merg inspre Ira (5, 6, 7, 8, 30, 46b...). Va rog in numele tuturor clujenilor care circula pe aceasta ruta (studenti, angajati, pensionari) sa suplimentati nr de autobuze in directia Iulius mall in special in intervalul orar mentionat pentru ca in aceasta directie se afla 3 puncte majore care determina aceasta aglomerare: Iullius Mall, FSEGA, UBC - Genpact+ Endava. Daca tot vrem sa fluidizam traficul in Cluj, hai sa facem transortul in comun decent pt toata lumea”, a relatat Daniela Nemes, pe aplicația My Cluj.

 

Va semnalez ca astazi autobuzul 46b (plecat la 17.15 de la IRA) a fost plin si multi calatori nu au putut urca in statia Somesul. Va rog sa luati in considerare suplimentarea nr de autobuze pe aceasta ruta in special la orele de varf cand trec peste 20 de minute intre autobuze. Va multumesc!”, a mai scris cineva.

 

Conducerea Primăriei Cluj-Napoca a realizat în centrul Clujului benzi unice de transport în comun, tocmai pentru a favoriza folosirea autobuzelor și a troleibuzelor în detrimentul mașinilor personale. Condițiile de transport, însă, par a lăsa de dorit.

 

Licitații pentru cumpărarea de noi autobuze și troleibuze se anunță de câteva ori pe an, dar fie sunt anulate, fie nu se mai aude nimic de ele și mijloacele de transport sunt tot cele cumpărate acum câțiva ani. 

 

Între timp, Compania de Transport Public Cluj a preluat rute în afara municipiului și parcul auto s-a împărțit peste tot.

 

Directorul CTP Cluj, Liviu Neag, a declarat că vineri dimineața, la prima oră echipele vor fi pe teren, pe traseul 24b și 25 pentru a face o analiză a traficului de călători. 

Comentarii Facebook