Aquapark lângă Cluj-Napoca. Ce comună își propune să atragă investiția

 

Cluj-Napoca se chinuie de ani buni să demareze construirea unui Aquapark, dar nu a reușit până acum. O comună de lângă municipiu a pornit deja demersurile pentru acest ambițios proiect.

 

Consiliul Local Florești a votat proiectul pentru întocmirea documentatiilor și inițierea procedurii de achizitie de servicii pentru obiectivul ”Centrul cultural, baza sportivă și de agrement în comuna Florești, jud. Cluj”.

 

Ideea de dezvoltare a zonei a fost în dezbatere publică 3 luni de zile și s-a ținut cont în mod deosebit de cerințele locuitorilor din zonă și perspectiva de dezvoltare a acelei zone.

 

E un proiect care a rezultat în urma unei intense și asidue activități de 8 ani de zile, în care m-am chinuit să aduc acel teren din proprietatea statului român și administrarea Ministerului Apărării Naționale, în proprietatea Floreștiului”, a declarat primarul Horia Șulea, citat de Clujazi.ro.

 

Construcțiile vor fi realizate pe un teren de 8,622 hectare, pe care Primăria Florești a reușit să îl obțină de la Ministerul Apărării. Citește AICI detalii.

 

În momentul de față, cel mai apropiat Aquapark de Cluj-Napoca se află la Oradea, unde Primăria a obținut fonduri europene și a construit o bază care rivalizează cu cele din Ungaria. 

 

Planul proiectului

 

Subzona 1 va cuprinde CENTRUL CULTURAL

 

– SALĂ SPECTACOLE POLIVALENTĂ (S+P+2E, 800 de locuri) ce include CINEMATOGRAF, SALĂ DE CONFERINȚE, DE TEATRU DRAMATIC, DE TEATRU MUZICAL, SALĂ CONCERTE

– ALEI PIETONALE

– PARCAJE

– GARAJ SUBTERAN

– PARC

– AGORA / SPAȚIU PUBLIC

– MINIHOTEL

– RESTAURANT

– SPAȚII COMERCIALE

– PAVILION CAFETARIA

– TERASE

– SUPRAFEȚE GAZONATE

 

Subzona 2 va cuprinde

 

SALA POLIVALENTĂ (D+P+E, 1000 de locuri)

GARAJ SUBTERAN

AQUA PARK

PATINOAR

CLĂDIRE MULTIFUNCȚIONALĂ

BAZIN DE ÎNOT ACOPERIT

PISTĂ DE ROLE

AMFITEATRU ÎN AER LIBER

2 TERENURI DE BADMINTON

SPAȚII DE JOACĂ PENTRU COPII

SPAȚIU DE ACTIVITĂȚI DE GYM, FITNESS, BOULDERING ȘI PARKOUR

SPAȚIU DE ACTIVITĂȚI PENTRU SENIORI

PISTE DE AGREMENT

ALEI DE PROMENADĂ

SPAȚII VERZI

 

Subzona 3 cu acces pietonal subteran și auto din Varianta Ocolitoare va cuprinde

 

– PARCARE

– PARC DE AVENTURĂ (cu trasee pentru copii sub 8 ani, pentru copii peste 8 ani, trasee ușoare, trasee medii, trasee de forță și tehnică)

– PARC DE PAINTBALL (zonă de depozitare/închiriere echipament plus vestiare, grup sanitar, bufet, zonă de luptă de 1500 mp cu obstacole naturale și artificiale, zonă extinsă și îngrădită până la liziera pădurii)

Comentarii Facebook