Turism electoral la Cluj-Napoca. Vezi cum sunt luați oamenii și duși cu mașina la vot - VIDEO

 

Clujenii sunt sunați de unele persoane care se recomandă a fi din partea USL și care se oferă chiar să îi transporte la secțiile de votare cu autoturismul. Știri de Cluj a urmărit un astfel de caz.

 

Ștefan a fost sunat de pe numerele 0748.438.761 și 0741.082.194, fiind întrebat dacă a votat și i s-a oferit chiar și un mijloc de transport pentru a fi dus la secția de votare. El și-a dat întâlnire cu un astfel de șofer care face turism electoral în fața Muzeului Etnografic, de pe Tăietura Turcului. 

 

Acolo a fost sunat de un bărbat de pe numărul de telefon 0728.150.528, aparținând lui Virgil Vasile Mărginean. Acest bărbat conducea un autoturism Opel Vectra aparținând firmei Marion Grup SRL cu sediul în Cluj-Napoca, pe strada Lacul Rosu.

 

În jurul orei 18.30, Ștefan s-a întâlnit cu șoferul recomandat de call-center -ul USL și transportat la secția de la Liceul Onisifor Ghibu.

 

Nu l-am adus pe domnul cu mașina. Nu l-am luat de la Muzeul Satului. Nu fac turism electoral. I-am adus de mâncare fiului meu, care e aici în secția de votare”, a spus șoferul, care făcea turism electoral și care a mărturisit că este membru USL.

 

După câteva momente acesta și-a schimbat teoria. ”M-a rugat să îl aduc până aici cu mașina (secția de votare de la Liceul Onisifor Ghibu). M-a rugat să îl aduc până aici, dar nu îl cunosc”, a mai spus șoferul. 

 

Am fost sunat de către cei de la USL pentru a merge la vot. Am zis că nu mă pot deplasa pentru că e zăpadă în zonă și mi s-a oferit transport. Prima dată am zis că nu am vrut să merg la vot și apoi am revenit cu un telefon, mi se părea imposibil să se întâmple așa ceva în 2012. Mi s-a părut imposibil să vină după mine, dar au venit după mine și m-au adus. M-a însoțit domnul până la secție, până aproape de ușa secției pentru a se asigura că intru. 

 

Bani am întrebat dacă se dau și au spus că nu. Nu mi s-a zis să votez cu un partid anume, dar având în vedere că am fost adus de USL și am fost adus la insistențele lor mă gândesc că era clar cu cine trebuie să votez”, ne-a spus Ștefan.

 

Bună, tot ce la USL vă deranjez?”, a spus tânăra de la call center, care a revenit cu un telefon pentru a se asigura că tânărul a votat. Întrebată dacă poate primi o recompensă, aceasta a i-a spus că: ”Să câștigăm numai și apoi ne chefuim!”.

 

USL Cluj îi sună pe alegători și îi cheamă la vot: ”Vă ducem și cu mașina dacă nu puteți merge” - EXCLUSIV

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

La Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj a fost depusă o plângere prin care se precizează că anumite persoane au sunt în numele candidatului ARD în Colegiul 1 - Senat, Alin Tișe, și i-a chemat pe oameni la vot.

Comentarii Facebook