Tramvaie noi dotate cu Internet wireless in Cluj-Napoca VIDEO si FOTO

 

Primaria Cluj-Napoca a anuntat ca va achizitiona 6 tramvaie de ultima generatie, care vor fi dotate intre altele si cu sistem wireless pentru accesul la Internet.

 

Tot ceea ce inseamna confort in tramvaie nu face altceva decat sa incite si sa invite locuitorii municipiului sa foloseasca mai mult transportul in comun. Doresc ca sistemul de transport urban calatori sa fie un sistem care sa atraga. De aceea, vom instala in tramvaie si sistem wireless de acces la Internet”, a declarat primarul Sorin Apostu.

In total Primaria Cluj-Napoca va achizitiona 6 tramvaie, iar unul singur valoreaza 1,2 milioane de euro. ”Un astfel de tramvai va avea 175 - 200 de locuri, fata de 90 de locuri un autobuz si 70 de locuri un troleibuz”, a mai spus primarul.

 

Cinci dintre tramvaie vor fi achitate din creditul de 320 de milioane de lei contractat la inceputul anului de catre Primaria Cluj-Napoca. Al saselea tramvai ar putea fi cumparat din sumele recuperate din vanzarea materialelor recuparate din fosta linie de tramvai, sina de cale ferata si dalele de beton. Valoarea acestora ar fi de aproximativ un milion de euro.

 

Tramvaiele noi vor circula in prima faza numai pe tronsonul cartierul Manastur - Piata Garii, care va fi reabilitat din fonduri europene pana in luna mai 2012.

 

Vezi si...

A inceput modernizarea liniei de tramvai din Manastur! Se va lucra si noaptea VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook