Sorin Apostu este primarul cel mai mediatizat online din provincie

Doar primarul capitalei, Sorin Oprescu, il depaseste pe edilul clujean in ceea ce priveste popularizarea pe Internet.

 

Conform unei analize Mediafax Monitorizare, primarii Bucurestiului , Clujului si cel al municipiului Constanta sunt pe primele trei locuri ca frecventa a prezentei in materiale postate online.

 

Studiul a fost realizat de-a lungul intregii luni iunie 2011 si a luat in calcul prezenta online a primarilor din resedintele de judet. 

Au fost analizate peste 50 000 de surse online in limba romana constand in site-uri, bloguri conturi de Twitter si pagini de Facebook.

 

Dupa cum era de asteptat, in topul aparitiilor in materiale se afla primarul Bucurestiului, care detine 31% dintre mentionarile numarate (2905 din totalul de aproape 10 000).

 

La o diferenta semnificativa se afla primarii din provincie, dintre care primul este Sorin Apostu, mentionat in 7,4% din articole si postari.

 

Primarul Clujului este mai mediatizat decat cel al Constantei, Radu Mazare (6,8%) , al Sibiului (5,2%) si al Iasiului (5%).

 

Defalcat pe mijloace de informare online, Apostu este tot pe pozitia a doua, dupa Oprescu , in ce priveste site-urile, insa a fost devansat de Gheorghe Ciuhandu in cazul blogurilor, de Klaus Iohannis pe Facebook si de Radu Mazare pe Twitter.

 


 

Comentarii Facebook