Peter Eckstein-Kovacs, catre ministrul Mediului: Il dam cu capul de pereti, daca elibereaza avizul de mediu pentru Rosia Montana VIDEO


Peter Eckstein-Kovacs, fostul consilier prezidential, a declarat ca, daca ministrul Mediului, Laszlo Borbely, va elibera avizul de mediu pentru exploatarea de la Rosia Montana, "il dam cu capul de pereti".

Peter Eckstein-Kovacs a facut referire in emisiunea Stiri de Cluj LIVE la platforma program a UDMR din 2008, care condamna exploatarea cu cianuri.

"Intotdeauna am vrut sa fac UDMR sa spuna da sau nu (n.red. in privinta proiectului de la Rosia Montana). Au facut in platforma electorala din 2008 o magarie de care imi e si jena sa spun. Era in programul UDMR un articol in care se spunea ca UDMR -ului nu ii place cianura, jos cianura in minerit", a declarat Peter Eckstein-Kovacs.

Intrebat daca crede ca ministrul mediului va da avizul de mediu pentru inceperea exploatarii, Peter Eckstein-Kovacs a declarat ca: "Intrebati-l pe el. Eu sper ca nu, pentru ca daca da e vai si amar de capul lui. Il dam cu capul de pereti, din motive ecologice si umaniste si intr-un binele poporului roman si a minoritatilor conlocuitoare".


Peter Eckstein-Kovacs considera ca proiectul de la Rosia Montana nu are trebui aprobat pentru ca reprezinta o bomba ecologica.

 

Vezi AICI emisiunea!


Comentarii Facebook