Peter Eckstein-Kovacs, despre Rosia Montana si demisia din functia de consilier prezidential VIDEO


Peter Eckstein-Kovacs a discutat in emisiunea Stiri de Cluj LIVE, de joi seara, despre demisia lui din functia de consilier prezidential si despre atitudinea presedintelui Traian Basescu.

Fostul consilier a afirmat ca seful statului sustine proiectul din ratiuni economice. "Sunt consecinte economice care se reflecta in locuri de munca. Astea cu 2.000 - 3000 de locuri de munca sunt de la Seherezada. Vor fi in jur de 400 - 600 de locuri de munca. Este o chestie de imagine ca te lupti pentru locuri de munca, pentru valorificarea resurselor de aur pe care le are Romania. Sunt considerente de ordin economic, care sunt intr-o mana", a spus Peter Eckstein-Kovacs.

Ekstein Peter Kovacs a spus ca Rosia Montana a fost motivul pentru care si-a dat demisia din functia de consilier prezidential. "A fost singurul motiv. Nu exista in fisa postului sa fii de acord cu presedintele, dar taci din gura daca ai o alta parere. Eu asta nu am putut sa accept. Eu am un punct de vedere care, cum sa spun... eu m-am infratit cu domnul Funar pe aceasta problema. Am dat mana cu dusmanul, care nu imi este prieten politic. Eu m-am pronuntat de ani buni si nu am fost de acord sa tac din gura si sa inghit. Asta este pozitia presedintelui si, chiar daca nu o sustin, dar nu zic contra. Din acest punct de vedere sunt clar contra pozitiei presedintelui", a declarat fostul consilier.

Peter Eckstein-Kovacs a mai spus ca dupa demisie nu a mai avut nicio discutie cu seful statului. "Eu zic lucrurilor pe nume. Eu am fost in culpa. Am semnat petitia (n.red impotriva proiectului de la Rosia Montana) si mi-am inaintat demisia si i-am spus ca daca vrea sa ma dea afara sa ma dea, nu e nicio problema. Am avut discutii inainte cu dansul", a mai adaugat fostul consilier.

Peter Eckstein-Kovacs considera ca proiectul de la Rosia Montana nu are trebui aprobat pentru ca reprezinta o bomba ecologica.

 

Vezi AICI emisinea!


Comentarii Facebook