Oleleu cere DEMISIA lui David CICEO! Mai cere anchetă în cazul pistei de 2.100 de metri și a Terminalelor

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu, cere demisia directorului Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo.

 

Ioan Oleleu a spus că a solicitat, încă din vara anului 2013, un audit pentru a se vedea de ce a crescut prețul pistei de la Aeroportul Internațional Cluj cu 50%.

 

Referitor la ceea ce s-a întâmplat acolo, noi am făcut un referat încă din 2013 și am cerut un audit. Având în vedere și faptul că există o anchetă pe rol la DNA, președinte de Consiliu Județean arestat, constructor și nu în ultimul rând director de Aeroport are calitatea de suspect, îi cer public demisia lui David Ciceo”, a declarat Ioan Oleleu.

 

Vicepreședintele CJ Cluj a spus că repinge acuzațiile că ar fi fost implicat în luarea deciziilor la construirea pistei. El a spus că a început să aibă suspiciuni după luna iulie 2013 și că până atunci a fost ținut în ”ceață” de conducerea Consiliului Județean Cluj, adică de Horea Uioreanu. 

 

El a spus că are suspiciuni în principal pentru că prețul a crescut cu 50% și că acum se întreabă dacă nu cumva și la construirea terminalelor au fost probleme. 

 

Suspiciunea la pistă este că este același model ca și la Terminale. Voi solicita instituțiilor statului să verifice și terminalele și contractul cum a fost desfășurat și la terminale. E aceeași filosofie. Se pornește de la un preț și aproape se ajunge la dublarea prețului investiției. E nevoie să punem ordine în aceste lucruri, dacă un constructor a câștigat o licitație cu un preț e nevoie să își asume, doar în cazuri foarte bine fundamentate se pot dubla anumite contracte”, a spus Oleleu. 

 

Directorul Directiei de Dezvoltare si Investitii din Consiliul Judetean Cluj, Mariana Ratiu, a spus că valoarea inițială a contractului era de circa 127 de milioane de lei, bani care au fost plătiți constructorului, dar că s-au făcut lucrări suplimentare până la 180 de milioane de lei.

 

Oficialii CJ Cluj susțin că, în iunie - iulie 2013, aveau numai bănuieli că sunt probleme la pistă, dar fără a avea probe. Cu toate acestea, unele înregistrări audio prezentate de Știri de Cluj arătau că directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, le-a trasmis că se lucrează fără autorizații din ordinul conducerii Consiliului Județean Cluj. 

 

În cazul celor două terminale de la Aeroportul Cluj, Ioan Oleleu a declarat că prețul licitat a fost de 105 milioane de lei și s-a ajuns la 300 de milioane de lei. CJ Cluj mai are de plătit în acel caz 27 de milioane de lei în 2014 și câte 20 de milioane de lei în 2015 - 2016

Comentarii Facebook