Fany a reușit să învingă în instanță RATUC în lupta pentru transportul public din Florești

 

Fany a atacat în instanță hotărârea Consiliului Judeţean Cluj prin care erau scoase de la licitație traseele din zona metropolitană și a primit câștig de cauză. Sentința a fost dată de Tribunalul Cluj.

 

Prin Hotărârea de Consiliu Judeţean 354/2013, care modifică HCJ 328/2012, au fost retrase mai multe trasee de la licitaţia de transport public de persoane prin curse regulate pe anii 2014-2019, scrie gilău-florești.ro

 

Decizia a fost atacată în contencios administrativ de firmele GVP, Ovid Trans, Fany, Favorit Trans şi MV Trans, ca fiind nelegală. Motivul invocat a fost acela că forul județean nu avea nici un temei legal pentru a scoate traseele din Zona Metropolitană de la licitaţie, fiind vorba de o licitaţie la nivel naţional pentru transport intrajudeţean. ”Îmi pare rău că cei de la Consiliul Judeţean nu cunosc Legile. Vom cere şi daune. O situaţie similară s-a petrecut la Vâlcea şi ţin să vă spun că acolo transportatorul a câştigat procesul. Soluţia nu este ca cei de la Consiliul Judeţan să scoată traseele şi apoi să le atribuie prin încredinţare directă către RATUC. Soluţia era ca RATUC să se transforme în SA în timp util şi să participe la licitaţie”, a spus Cristi Măhălean, directorul Fany.

 

RATUC a devenit deja Compania de Transport Public SA având acţionar unic Consiliul Local Cluj-Napoca, tocmai pentru a putea prelua aceste rute din Zona Metropolitană.

 

Traseele respective se scot acum la licitaţie. Decizia este fără recurs. Termenul limită de depunere al dosarelor este azi, 25 noiembrie 2013, ora 19.00. Din câte ştiu RATUC nu şi-a depus dosarul. Probabil că nu e interesată de aceste trasee. Oricum, nu se putea ca aceste trasee să fie acordate direct unui transportator”, a spus Cristi Măhălean, directorul Fany.

 

Primarul comunei Floreşti, Horia Şulea, a declarat că va rezolva altfel problema. ”Am făcut tot ceea ce omeneşte s-a putut. Nu te poţi împotrivi unei decizii a Justiţiei. Nu cunosc detalii despre proces, dacă este sau nu cu recurs. Mă gândesc însă foarte serios să propun realizarea unei regii locale de transport, pe raza localităţii Floreşti. Până în Polus, care e pe raza comunei”, a spus primarul Şulea.

 

Conducerea Consiliului Județean Cluj nu a putut fi contactată.

 

Traseele care au fost scoase de la licitație sunt din comunele Florești, Baciu, Ciurila, Chinteni și Apahida.

Comentarii Facebook