UDMR vrea ca la 112 să se răspundă și în maghiară


Deputatul UDMR Kereskényi Gábor susține că este “inacceptabil” faptul că numărul de urgențe nu este disponibil şi în limba maghiară și i-a cerut socoteală ministrului Sănătății.

Este inacceptabil ca în România serviciul de apel urgențe să nu funcționeze și în limba maghiară, deși acest aspect este prevăzut în punctul 12 al OUG nr. 34 din 2008”, spune deputatul UDMR într-o interpelare adresată ministrului Sănătăţii, citat de Agerpres.

Deputatul a dat drept exemplu o situaţie din 23 septembrie, de la Satu Mare, în circumscripţia sa electorală.

La data și ora amintită, o persoană din circumscripția mea electorală a sunat la 112 adresându-se operatorului în limba maghiară. Acesta, necunoscând limba, nu a transferat-o la un alt centru și nici nu a trimis ambulanța la domiciliu. Astfel de cazuri sunt inadmisibile, mai ales că este vorba despre un sistem care ar trebui să fie perfect funcțional încă din anul 2008”, spune Kereskényi, precizând că solicită răspuns verbal și în scris, referitor la motivele pentru care nu se respectă prevederile OUG privind organizarea și funcționarea sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

Kereskényi i-a cerut ministrului măsuri rapide și soluții concrete pentru cazurile similare, în vederea evitării discriminărilor care pot duce la pierderi de vieți omenești.

Comentarii Facebook