rosal_feb.jpg

Politic/Administrativ

Adrian Mic, consilier local PMP Florești, propune privatizarea serviciilor de salubritate din Florești

   

Adrian Mic, unul dintre cei mai vehemenți consilieri locali din Florești, care se opune capitalizării SC Eco Quatro Salub SRL, a spus că ar dori privatizarea serviciile de salubritate din Florești.

 

În situația în care se consideră că Eco Salub nu mai poate face față pe Florești, pentru că a spus doamna administrator, contractul a fost încheiat pentru 20 de mii de clienți și acum sunt numai în Florești 32.000 plătitori și 40.000 înregistrați, dacă nu e posibil acest lucru, atunci Eco Salub să vadă ce parte din Florești poate să acopere cu logistica pe care o are și cu un aport de capital justificat. Restul să fie supus spre licitație unei alte firme, în așa fel încât în Florești s-ar realiza și o concurență între firmele de salubritate și Eco Salub nu ar mai fi pusă în situația de a solicita mărire de capital din banii constribuabililor”, a explicat consilierul Adrian Mic.

 

Deșeurile din Florești sunt o adevărată afacere, iar unele grupuri se pare că și-au dat seama de acest lucru. Mai ales că firma Eco Quatro Salub a anunțat că va majora tarifele de la 8 lei pe lună la 14 lei pe lună. 

 

Sociatetea va mai face o tentativă în 19 ianuarie de obținere a fondurilor de la Consiliul Local Florești, fonduri din care să fie cumpărate utilaje. Rămâne de văzut dacă va obține votul majoritar pentru infuzia de capital.

 

Consilierul Adrian Mic a lăsat să se înțeleagă că e posibil ca nici acum să nu voteze. ”În situația în care ni se prezintă modul de utilizare a banilor, un program de investiții legat de cumpărarea de utilaje pentru a face față rezolvării colectării gunoiului la capacitatea care este în momentul acesta înregistrată la Eco Salub, vom vota mărirea de capital. Dacă nu ni se prezintă acest program de investiții și aceasta nu va fi asumat de conducerea Eco Salub, nu vom vota pentru că nu știm unde se duc banii”, Adrian Mic, consilier local PMP.

 

Floreștiul a mai trecut prin experiența unui operator privat care deținea monopolul. Firma Fany a fost alungată după un lung război, iar în loc a venit Compania de Transport Public Cluj, o societate pe acțiuni la care sunt acționare primăriile.

 

Prin capitalizarea SC Eco Quatro Salub SRL, Consiliul Local Florești propune transformarea acesteia în SA, pe modelul Companiei de Transport Public Cluj.

 

Declarațiile au fost făcute la Prefectura Cluj, la dezbaterea privind problema deșeurilor din Florești.

11-1-2017, 13:34
31 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din Politic/Administrativ

427 vizualizări
21-9-2017, 17:05
Poliția locală i-a amendat pe vânzătorii de legume care vând în centrul orașului» Vezi tot
395 vizualizări
21-9-2017, 15:40
Arhitectul șef din Florești, Alexandru Lădariu, acuzat de conflict de interese» Vezi tot
89 vizualizări
20-9-2017, 19:03
Primăria Florești cere semaforizarea intersecției de la Metro» Vezi tot
87 vizualizări
21-9-2017, 11:23
La Pata Rât va fi construită o stație de osmoză inversă ce va epura levigatul» Vezi tot
59 vizualizări
20-9-2017, 12:07
Până la urmă cât e de util sensul giratoriu de pe Calea Florești? - FOTO» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?