Iohannis se întâlnește cu premierul Grindeanu. Ce vor discuta

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat că președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu noul premier, Sorin Grindeanu, la Palatul Cotroceni.

Cei doi se vor întâlni, miercuri, la ora 15.00, pentru a discuta politicile economice ale noului cabinet, întâlnirea având loc la propunerea preşedintelui, ca urmare a preocupărilor acestuia legate de sustenabilitatea unor măsuri adoptate sau pe care intenţionează să le adopte guvernul Grindeanu.


"Preşedintele României a avut o discuţie telefonică cu premierul Sorin Grindeanu, discuţie în cadrul căreia l-a invitat pe acesta la Palatul Cotroceni pentru o analiză clarificatoare. Această întâlnire va avea loc miercuri după-amiază", a spus, luni, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis.

Dobrovolschi a mai spus că la discuţie va participa şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, iar întâlnirea este necesară pentru că există "foarte multe îngrijorări" cu privire la sustenabilitatea măsurilor anunţate de Guvern şi a efectelor acestora asupra economiei.

"Preşedintele vrea să afle direct de la premier care sunt planurile Guvernului în legătură cu bugetul pe anului 2017. Este o discuţie necesară, având în vedere îngrijorările privind sustenabilitatea măsurilor anunţate şi a efectelor acestora. Nu este străin de nimeni ce se discută în spaţiul public în ultima perioadă. La nivelul Administraţiei Prezidenţiale există analize serioase, dar şi ca cetăţean de rând există astfel de îngrijorări, bazate pe cifre, pe date, şi ele sunt până la nivelul Administraţiei Prezidenţiale", a mai arătat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, potrivit News.ro.

Comentarii Facebook