Adevărul despre casa de pe bloc construită la Cluj - FOTO

 

O premieră arhitecturală pentru România a fost înregistrată la Cluj, în cartierul Zorilor, unde a apărut o construcție ce seamănă cu o casă, pe un bloc aparținând unui azil de bătrâni.

 

Proprietara căminului social Sfântul Kamil, Tokay Rozalia, a spus că imobilul de pe acoperișul blocului este de fapt casa liftului. ”Ce vedeţi la ultimul etaj nu e o casă făcută pentru a locui cineva în ea, ci găzduieşte casa liftului. Pentru că în noua clădire vor locui şi persoane în vârstă care vor fi deplasate în scaune cu rotile, am avut nevoie de spaţiu mai mare. Astfel, liftul fiind mai mare am făcut o construcţie mai mare care să adăpostească casa liftului. Apoi pe acoperiş vom amenaja un parculeţ, unde locatarii se vor putea relaxa”, a spus Tokay Rozalia. 

 

Blocul are demisol, parter şi un etaj. ”Într-o parte vor locui vârstnicii, iar în cealaltă parte, mame, tinere sau vârstnice, aflate în nevoie, abandonate sau însărcinate. Apoi, vom face o creşă sau o grădiniţă pentru copii. Esenţa proiectului este să permită copilului să-şi caute o bunică de zi, iar bătrânii să-şi caute nepoţi, într-o atmosferă plăcută”, spune Tokay Rozalia Anna. 

 

La Cluj a fost construită o casă pe un bloc - FOTO

 

Casa de pe acoperiș are 15 - 20 de metri pătraţi, din care doar pe circa 10 metri pătraţi se poate amenaja un spaţiu comun, scrie adevărul.ro

 

Firma care a construit imobilul susține că așa a fost proiectul aprobat. ”Noi am construit imobilul conform cu proiectul aprobat de Primărie. Nu ştiu de ce au proiectat aşa de mare casa liftului, vorbiţi cu proprietarul”, au spus reprezentații firmei Haz Construct.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte STIRIDECLUJ.RO pe FACEBOOK

Comentarii Facebook