PSD Cluj: Cresc pensiile pentru un sfert de milion de români!

 

Reprezentanții PSD Cluj susțin că Guvernul Ponta a reparat o nedreptate a Guvernului Emil Boc pentru cei pensionați începând cu ianuarie 2011.

 

Aproximativ un sfert de milion de pensionari vor beneficia de venituri mai mari. Creșterea se aplică pentru cei care au ieșit la pensie începând cu data de 1 ianuarie 2011 - aceștia vor primi un indice de corecție, care nu le-a fost aplicat la momentul pensionării.

 

Creșterea medie pentru această categorie de pensionari este de 63 lei/pensie. Până la sfârșitul lunii martie, 233.707 pensionari vor primi diferențele pe pensie aferente perioadei 7 noiembrie 2013 - 1 ianuarie 2014.

 

Indicele de corecție compensează, pentru cei care au ieșit la pensie începând cu data de 1 ianuarie 2011, perioada mai lungă a stagiului de cotizare. El nu a fost aplicat deloc de guvernarea Boc, creând astfel nedreptăți în sistem.

 

Aplicarea acestui indice de corecție a fost necesară pentru a repara nedreptățile guvernării Boc, prin neaplicarea preverilor legii 263/2010, privind valoarea punctului de pensie și a indicelui de corecție”, a precizat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Comentarii Facebook