Osama Bin Laden a fost ucis de armata SUA in Pakistan - VIDEO

 

Anuntul a fost facut de presedintele american, Barack Obama, care a spus ca trupul lui Bin Laden se afla in posesia administratiei SUA.

 

Liderul teroristilor islamici a murit la Islamabad, capitala Pakistanului, in urma unui atac al fortelor speciale americane.

 

"Aceasta este o zi istorica pentru poporul american. Osama bin Laden este mort. Le multumim celor care au muncit pentru a obtine acest rezultat. Vom fi nemilosi în apararea cetatenilor nostri" a spus presedintele SUA.

 

Oficiali SUA spun ca existau de mult banuieli ca Bin Laden s-ar ascunde in regiunea muntoasa de la granita Afganistanului cu Pakistanul. In august, serviciile secrete americane au primit o informatie despre locatia teroristului, lucru care a condus in cele din urma la operatiunea de duminica.

 

In timpul actiunii de capturare, Bin Laden a fost impuscat in cap la un schimb de focuri. Fostul presedinte american George W. Bush a fost informat telefonic chiar de Barack Obama despre vestea uciderii lui Osama.

 

"Acest moment marcheaza o victorie pentru America, pentru oamenii care doresc pacea in lume, si pentru toti cei care si-au pierdut pe cei dragi in 11 Septembrie 2001" a declarat Bush. "Lupta impotriva terorismului continua, dar in aceasta seara America a trimis un mesaj foarte clar: Indiferent cat de mult va dura, se va face dreptate", a adaugat fostul presedinte.

 

Osama Bin Laden era cel mai cautat om de pe planeta dupa ce a organizat atacul terorist de la World Trade Center, din 11 septembrie 2001.

 

Vezi si...

Imagini in premiera cu prabusirea turnurilor World Trade Center! - VIDEO

Fotografii in premiera de la prabusirea turnurilor World Trade Center, date publicitatii la 9 ani de la dezastru - Galerie FOTO

Comentarii Facebook