COD RUTIER 2015. Cât e AMENDA pentru șoferii care trec pe ROȘU la semafor

 

NOUL COD RUTIER care va intra în vigoare din 14 februarie 2015 prevede o amendă foarte mare pentru cei care nu respectă culoarea semaforului.

 

COD RUTIR 2015. Şoferii ar trebui să fie de 4000 de ori mai atenţi atunci când traversează intersecţiile semaforizate, începând cu data de 6 februarie, întrucât cu această sumă vor fi sancţionaţi dacă vor trece pe roşu. În prezent, cei care trec pe culoarea roşie a semaforului şi sunt surprinşi de poliţişti plătesc o amendă de 280 de lei, iar permisul le este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

 

În plus, potrivit NOULUI COD RUTIER, şoferii care nu îşi vor plăti amenzile vor rămâne mult mai mult fără permis de conducere, întrucât neplata sancţiunilor se va transforma în suspendarea carnetului de conducere. De asemenea, depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi din clasa a IV-a, cuprinse între 9 şi 20 de puncte amendă, adică între 720 şi 1.600 de lei. În plus, se ridică şi permisul de conducere pentru 90 de zile.

 

În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, se aplică amenzi din clasa a V-a, care implică sancţiuni cuprinse între 21 şi 50 de puncte amendă (între 1.680 şi 4.000 de lei), plus suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.

 

În cazul în care depăşirea vitezei legale cu mai mult de 60 de kilometri pe oră se soldează cu un accident rutier urmat exclusiv de pagube materiale, se aplică sancţiuni din clasa VI-a, care implică de la 51 până la 120 de puncte de amendă (între 4.080 şi 9.600 de lei), la care se adaugă suspendarea permisului pentru un an. În cazul în care accidentul se soldează cu victime, perioada de suspendare a permisului se dublează la doi ani, însă amenda rămâne aceeaşi, potrivit proiectului citat. Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităţilor, unde circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă pe sens, ţinând seama de împrejurări şi de cât de intensă este circulaţia, administratorul drumului poate stabili şi limite de viteză inferioare, dar nu mai puţin de 10 kilometri pe oră pentru tramvaie şi de 30 kilometri pe oră pentru toate autovehiculele, dar numai cu avizul Poliţiei.

 

Citiți mai multe pe romaniatv.net.

Comentarii Facebook