Andrei Marga, susţinut de PNL pentru preşedinţia Institutului Cultural Român

 

Fostul ministru de externe Andrei Marga este susţinut la funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român de către  Biroul Politic Central a anunţat secretarul general adjunct al PNL Dan Mihalache.

Da, a fost o decizie luată în BPC pentru susţinerea domnului Marga”, a susţinut Mihalache, pentru NewsIn.

Contactat de NewsIn Marga a susţinut că nu este la curent cu acest lucru. "Nu ştiu. Trebuie să mă interesez despre ce e vorba. Nu am idee. Lăsaţi-mă să mă informez. Nu pot să fac nicio declaraţie deocamdată", a spus el, citat de realitatea.net

În data de 7 august, după ce a fost remaniat de la MAE Marga spunea că va pleca în Germania cu o bursă de cercetare şi că a refuzat toate ofertele ce i s-au făcut, de la a fi ambasador, şeful unui institut, sau chiar ministru pe alt portofoliu, mai scrie sursa citată. 

 

Marga a mai precizat că a refuzat nu doar ofertele de a lucra în zona diplomatică. "Au fost şi alte oferte mai puternice decât cea diplomatică, dar vreau să folosesc libertatea mea de a face cercetare. Mai multe, acum... pot să spună cei care le-au făcut. Erau mai multe institute puse în joc, chiar ministere, dar am spus că nu agreez şi mă retrag în sfera proprie", a arătat fostul şef MAE.

Comentarii Facebook