Persoanele cu dizabilități vor putea fi însoțite de câini ghid, în mod liber și gratuit, în toate spaţiile publice. Măsura include autobuzele și taxiurile


Persoanele cu dizabilități vor putea beneficia de transport gratuit alături de câinii ghid, în orice autobuz, tramvai sau troleibuz, potrivit unui nou proiect de lege adoptat de Camera Deputaţilor.

Măsura va include și accesul acestora alături de patrupede și în taxiuri şi în mijloacele auto de transport alternativ, informează Libertatea. 

De asemenea, persoanele cu dizabilități beneficiază de ,,scutire de la plata taxei de de omologare individuală percepută de Registrul Auto Român, pentru autovehiculele special modificate faţă de configuraţia iniţială în scopul conducerii de către persoanele cu handicap pe toată durata de valabilitate a certificatului de încadrare în grad de handicap şi numai pentru autoturismul proprietate personală”, mai scrie în noua lege.

Concret, persoanele cu dizabilități nu vor mai plăti taxa uriașă, de apoximativ 1600 de lei la RAR pentru a-și modifica autoturismele pentru dizabilitățile lor. 


Comentarii Facebook