A fost creata aspirina care combate 11 forme de cancer

 

Aspirina care poate combate 11 forme diferite de cancer a fost creata de catre un grup de cercetatori din SUA.

Cercetatorii de la City College of New York, SUA, au descoperit ca substanta din aspirina poate stopa cresterea celulelor canceroase in cancerul de colon, pancreatic, de prostata, de san sau in leucemie. Ei au mai descoperit ca substanta activa din medicament nu ataca celulele normale.

Noua versiune a aspirinei poarta denumirea de NOSH si la 24 de ore de la administrare s-a dovedit a fi de 100.000 de ori mai eficienta decat cea comercializata acum in farmacii.

Pana in acest moment, testele au fost realizate doar pe animale. In cazul soarecilor ce sufereau de cancer de colon, noua aspirina determina celulele tumorale sa se micsoreze cu 85% si apoi sa se autodistruga.

Cercetarile anterioare au aratat ca aspirina pe care oricine o poate cumpara din farmacii reduce tumorile cu pana la 50%. Insa, in acest caz, utilizarea pe termen lung duce la efecte secundare, precum sangerari, ulcer sau blocaj renal, potrivit dailymail.co.uk

NOSH are la baza doua versiuni hibride concepute in trecut. O parte a acesteia elibereaza in organism oxid de azot, compus ce protejeaza stomacul. Cealalta substanta elibereaza in corp hidrogen sulfurat, componenta ce stimuleaza proprietatile anti-canceroase ale aspirinei.

Comentarii Facebook