Romania, pe locul 3 in Europa in topul angajarilor

 

Angajatorii din Romania sunt printre cei mai optimisti din Europa in ceea ce priveste planurile de angajare pentru urmatoarele trei luni, potrivit studiului privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca in 2012 efectuat de firma de recrutare Manpower.

Angajatorii din Romania sunt pe locul trei in Europa, dupa cei din Turcia si Israel, in ceea ce priveste planurile de angajare pentru urmatoarele trei luni.

Angajatorii cei mai optimisti din Europa sunt si cei din Germania, Suedia, Norvegia, Polonia, Austria si Bulgaria, in timp ce Spania, Italia, Grecia, Cehia, Ungaria si Irlanda raporteaza cele mai slabe perspective de angajare pentru urmatoarele trei luni, informeaza realitatea.net.

"O nota de optimism pentru Europa este data de piata muncii din Germania, care continua sa atraga muncitori calificati din cadrul pietelor mai putin dezvoltate din regiune; cu toate acestea, deficitul de personal competent, extrem de solicitat in prezent, precum profesionistii din sectorul medical, inginerii si dezvoltatorii software, este in continuare semnificativ", a spus Jeffrey A. Joerres, Presedinte si CEO al ManpowerGroup.

Potrivit acestuia, Grecia continua sa se confrunte cu dificultati, insa din ce in ce mai putini angajatori isi arata intentia de a-si reduce volumul de personal pe parcursul trimestrului urmator.

La nivel global, angajatorii din India, Brazilia, Taiwan si Peru raporteaza cele mai puternice planuri de angajare. In momentul de fata, peste 20% dintre firmele din Romania pregatesc angajari, iar numarul angajatorilor care au intentii sa recruteze oameni a crescut cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 65.000 de angajatori din 41 de tari si teritorii.

Comentarii Facebook