Clujul candidează pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării - VIDEO

 

Municipiul Cluj-Napoca va candida pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării, a anunțat primarul Emil Boc în deschiderea conferinţei Open Innovation 2.0 organizată la Cluj de Directoratul-General al Comisiei Europene.

 

La Cluj-Napoca se desfăşoară conferinţa Open Innovation 2.0, cel mai important eveniment al UE şi al DG Connect din cadrul Comisiei Europene, pentru prima dată în Europa Centrală şi de Est. Acest lucru confirmă statutul Clujului de puternic centru de inovare şi IT naţional şi internaţional şi facem un pas astfel încât, în viitor, oraşul să devină Capitală Europeană a Inovării. În următorii zece ani ne-am propus să candidăm şi să câştigăm acest titlu, ţinând cont că la primele trei ediţii desfăşurate până acum au câştigat Barcelona, Amsterdam şi Viena. Este o competiţie de nivel european de cea mai înaltă calitate. Trebuie să muncim pentru a ajunge acolo dar ce este important este că avem ingredientele, avem talentele în materie, un oraş care se concentrează pe acest domeniu şi avem un mediu de business dinamic. Este un obiectiv pe termen mediu care poate fi atins”, a declarat Emil Boc.

 

Edilul șef s-a lăudat că municipiul Cluj-Napoca este deja un model de smart city în România, având proiecte implementate sau în curs de realizare, cum ar fi platforma de mobilitate care să fie pusă la dispoziţia cetăţenilor.

 

Va fi o îmbinare între transportul public şi arii pietonale şi conectarea cetăţenilor la aceste probleme. Obiectivul nostru este crearea unui ecosistem digital, compus din administraţie locală, mediul de business, mediul universitar, ONG-uri, care să creeze mediul prin care să aducem oraşul mai aproape de cetăţean utilizând tehnologia şi punând-o la dispoziţia lui. Nu vom putea evita evoluţia tehnologiei în viaţa noastră şi oraşele care vor începe mai devreme vor fi primele care vor câştiga în viitor locuri de muncă, investiţii într-o economie digitală care va avea avea loc”, a mai adăugat Emil Boc.

 

Conferinţa Open Innovation 2.0 are loc la Cluj-Napoca în perioada 13-14 iunie.

 

Primele patru ediţii ale Open Innovation 2.0 au fost organizate la Dublin, de două ori, Espoo (Finlanda) şi Amsterdam.

Comentarii Facebook