Bechtel a construit autostrada Transilvania de patru ori mai scump decat ar fi construit-o in SUA


Reprezentantii Bechtel SUA s-au aratat mirati cand au aflat de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR) ca pretul unui kilometru din autostrada Transilvania a costat 16 milioane de euro.

Din aceasta cauza, Ministerul Transporturilor ar dori fie sa renegocieze contractul, fie sa il rezilieze, scrie jurnalul.ro.

Astfel, oficialii CNADNR au trimis o scrisoare Bechtel SUA prin care au cerut informatii depsre proiecte similare celui romanesc.

Reprezentantii Bechtel SUA au aflat din scrisoarea trimisa de partea romana ca un kilometru din Autostrada Transilvania a costat 16 milioane de euro. Raspunsul dat este unul surprinzator: Bechtel construieste cu aceeasi bani in America o autostrada cu 16 benzi, nu cu patru benzi ca si in Transilvania.

Constructia autostrazii Transilvania a inceput in vara anului 2004 si trebuia sa fie terminata pana in 2013. Valoarea initiala a lucrarii a fost de 2,2 miliarde de euro, dar costurile s-au triplat. Din cei 415 de kilometri de autostrada intre Brasov si Bors s-a finalizat numai 52 de kilometri, intre Gilau si Campia Turzii.

 

Vezi si...

Americanii de la Bechtel pleaca pe "ascuns" din Romania EXCLUSIV

Guvernul se bucura ca Bechtel isi strange utilajele si pleaca din Romania! VEZI motivul

Comentarii Facebook