Expoziție pentru câini din rasa comună, la Vlaha

 

Stăpânii cățeilor din rasa comună sunt invitați la Vlaha pentru a participa la un festival mai aparte, o sărbătoare a câinilor fericiţi, fără a fi de rasă.

 

Festivalul Alternativ Canin are loc duminică, 19 august, în Parcul de Sculpturi Arkhai din satul Vlaha, și organizat de dr. Péter Madaras. 

 

Ideea s-a născut de mulţi ani. Lucrând foarte mult cu diverse asociaţii de protecţia animalelor, Péter a simţit deseori nedreptatea de a cataloga câinii în rasă pură şi ”corcitură”. Crede că este disproporţionat să se organizeze expoziţii splendide pentru câinii cu pedigree, iar câinii de rasă comună să nu fie recunoscuţi de nici un fel.

 

Dacă la concurs se va înscrie spre exemplu un un câine dinamic, lung, cu forme frumoase, el participă la categoria „atlet”, unde poate concura şi un câine de vânătoare sau un amstaff. Prin urmare va câştiga acel câine, care este pe placul juriului. Juriul nu este unul profesionist. Între membrii juriului sunt artişti, meşteri sau casnici, oameni poate la fel de diverşi ca si câinii participanţi, dar cu toţii iubitori de animale.

 

Citiți mai departe pe Clujul Cultural

Comentarii Facebook