Calitatea somnului poate fi afectată de culoarea așternuturilor. Ce nuanțe perturbă somnul odihnitor?


Multă lume consideră că nuanța pereților din dormitoare poate determina calitatea somnului, însă puțină lume știe că și culoarea așternuturilor poate afecta somnul.  

Specialiștii în domeniu susțin că pentru amenajarea dormitoarelor trebuie alese culori specifici, întrucât culorile pot determina calitatea somnului. Dacă pentru pereți trebuie alese culori neutre, când vine vorba de așternuturi de pat nu trebuie mers niciodată pe culori deschise, precum albul sau albastrul deschis.

Lenjeriile de pat deschise la culoare pot afecta nivelul de melatonină eliberat de corp, care este un hormon eliberat de organism în timpul nopții, important în reglarea ciclului de somn și de trezire. 

Ce nuanțe se recomandă, pentru așternuturi?

Specialiștii ne îndeamnă să alegem nuanțe mai întunecate, când vine vorba de așternuturi, precum verde închis, albastru închis, negru sau gri. Aceste culori închise au efecte calmante și ajută la reducerea stresului.

De asemenea, materialele din care sunt făcute așternuturile sunt și ele foarte importante când vine vorba de calitatea somnului. Cele mai recomandate sunt lenjeriile de pat din bumbac, fiind cele mai delicate pentru piele.

Comentarii Facebook