Anunț important pentru românii care doresc să cumpere mașini la mâna a doua. Legea le interzice interzice vânzătorilor să dea kilometrajul înapoi


Vești bune pentru românii care doresc să cumpere o mașină la mâna a doua. Începând de astăzi, 29 mai 2023, intră în vigoare legea care le interzice vânzătorilor să dea kilometrajul înapoi. Cei care nu respectă aceste noi prevederi vor primi amenzi de până la 5.000 Ron.

Începând de anul viitor, toate valorile indicate de odometrele maşinilor înregistrate sau înmatriculate în România, respectiv de contoarele responsabile cu măsurarea distanţei parcurse, vor putea fi regăsite într-un dosar electronic gestionat de Registrul Auto Român. Noua lege le interzice vânzătorilor modificarea voită şi neautorizată a kilometrajului real al autoturismelor.

În plus, pentru vânzarea unui autoturism care a avut în trecut defecțiuni, proprietarul va fi nevoit să înmâneze cumpărătorului un certificat eliberat de RAR, în baza informaţiilor din registrul electronic.

Documentul va fi eliberat contra cost și în el se va regăsi istoricul citirii odometrului şi date despre implicarea vehiculului într-un accident care a produs avarii grave la sistemul de frânare sau la alte sisteme de siguranţă, acolo unde este cazul.

La fiecare control efectuat, operatorii economici autorizaţi sunt obligaţi să transmită către Registrul Auto informaţii despre reparaţiile efectuate şi valorile indicate la kilometrajul maşinii.

Comentarii Facebook