Zborul spre vacanţă e o loterie: „Am dormit pe ciment, cu 200 de oameni”


În această perioadă zborul spre vacanță e o loterie. Reuşesc să plece doar norocoşii. Ceilalţi aşteaptă noi curse în aeroporturi sau hoteluri, ore în şir. Sau chiar zile. Totul din cauza zborurilor anulate sau întârziate. Specialiştii în turism au câteva sfaturi pentru turişti, astfel încât să evite, pe cât posibil, astfel de situaţii. 

În acest weekend, la nivel mondial, peste 24.000 de curse au avut întârzieri. Mii de oameni au umplut terminalul de plecări de pe Otopeni, București,  duminică. Cei mai mulţi aveau zboruri întârziate sau anulate. Joi ar fi trebuit să plece, însă după două amânări, compania aeriană low cost a anunţat pasagerii că zborul spre Italia a fost anulat, scrie Observator. 

O noapte am dormit pe ciment cu 200 de oameni, aici în aeroport. O bătaie de joc. Au spus că pilotul şi-a dat demisia.”, spune un pasager pentru sursa citată. 

Specialiştii în turism îi sfătuiesc pe pasageri să îşi aleagă zborurile dimineaţa devreme sau seara târziu, atunci când sunt şanse mai mici de întârzieri sau anulări ale curselor. Dacă totuşi vreţi să călătoriţi cu bagaj de cală, puneţi-vă în geanta mică pe care o veţi lua în avion toate lucrurile care să vă fie utile o zi, două, dacă bagajul dumneavoastră nu ajunge la destinaţie încă din prima zi. De asemenea, dacă destinaţia ne permite, consultanţii în turism recomandă ca în perioada următoare să renunţăm la avion şi să plecăm cu maşina în concediu. 

Comentarii Facebook