Un turist a comparat preţurile din România cu cele din Grecia: „Doar bogaţii se duc la mare la noi. Săracii se duc în Grecia”


Prețurile de pe litoralul românesc au explodat anul acesta. Turiștii care au ales să își petreacă vacanța în țară, la mare, au rămas uimiți de banii pe care i-au cheltuit pentru cazări sau mâncare, la malul mării.

Un turist român a făcut comparaţie între preţurile din insula Thassos, Grecia şi cele de pe plaja Venus-Saturn. Bărbatul a postat pe grupul de Facebook Forum Grecia comparaţia din care reiese că preţurile de la noi sunt aproape duble. 

Ce se vede în prima poză, 84 de lei, o medie de 15 lei/sticlă. 2 şezlonguri - 80 de lei. Comparativ, la Marble Beach în Thassos era 10€ şezlongul şi aveai băutura inclusă. Plaja e relativ curată, toaletele la fel, marea cu câteva alge dar nimic deranjant.

Totuşi, la 35€, mai dă-o-n mămica ei, că e Venus-Saturn, nici măcar Neptun sau, "Doamne fereşte-te", Mamaia. Mai făceam o oră şi eram la Albena/Varna/Nisipurile de Aur, cu nişte plaje superbe şi preţuri la sfert.

Dar na, am zis să ne facem datoria de onoare şi să sprijinim şi turismul românesc, o zi pe an e suficient în condiţiile astea. Măcar ne-au dat bon pe japcă”, a scris el pe Facebook. 

Doar cei bogaţi se duc la mare în România. Săracii se duc în Grecia”, a comentat o altă persoană.

Da, cineva face profit serios din închirierea sectoarelor de plajă. Probabil sunt organizaţi în carteluri pentru a păstra preţurile sus, iar cum la noi Statul e praf, nu sunt penalizaţi” a spus un alt internaut.  


Comentarii Facebook