Turiștii români au umplut Bulgaria: ”A fost plin! Foarte puțini poartă măști și ignoră distanțarea socială”


Turiștii români care au ajuns în Bulgaria spun că regulile de distanțare socială nu se respectă și că foarte puțini oameni poartă mască.

Bulgaria a decis să prelungească starea de urgență epidemiologică până la finalul lunii iulie, din cauza numărului tot mai mare de infectări. 

Angelica Chirica, reprezentanta unui hotel din staţiunea Nisipurile de Aur, a povestit luni la Digi24 cum s-au comportat primii turiști străini - între care mulți români - care au ajuns în weekend în Bulgaria.

A fost plin! Plin! Foarte mulți români au venit aici, la Nisipurile de Aur, s-au bucurat de soare, de o mare foarte caldă, de valuri și prețuri foarte bune. În hoteluri sunt implementate reguli, personalul poartă măști, mănuși, peste tot sunt dispozitive cu dezinfectant, se dezinfectează locurile de joacă mult mai des decât normal; la terase măsuțele, scaunele  sunt puse la distanță, pe plajă - la fel, șezolongurile și umbrele sunt distanțate la doi metri”, a povestit Angelica Chirica.

Ea a recunoscut însă că în ceea ce-i privește, turiștii ignoră aceste reguli. ”Le ignoră, le ignoră, nu (le respectă - n.r.), foarte puțini poartă măști, foarte puțini. Folosesc dozatoarele de dezinfectant, dar în ceea ce privește distanțarea socială - nu, din păcate, nu. Ca și cum nu ar fi existat pandemia aici. Se comportă întocmai”, a spus românca.

Întrebată ce reacție au autoritățile și dacă iau măsuri de sancționare, Angelia Chirica a mărturisit: ”Sincer, n-am văzut niciun echipaj de poliție umblând pe faleza Mării Negre, nu am văzut pe nimeni întrebând nimic, pe  nimeni atenționând. Din păcate, la libera alegere”.

Angelica Chiricamai spune că anul acesta turistic este compromis în Bulgaria din punct de vedere al profiturilor. ”E compromis pentru că prețurile sunt mult mai jos, sunt mult mai mici față de anul trecut, deoarece există o temere în a veni pe litoral și a pleca din țară. Din ceea ce am văzut și din semnalele trimise de turiști care ar vrea să vină în țară, au teama de a fi opriți la graniță. Eu am stat 10 minute în vamă, mi s-a luat temperatura și am dat acea declarație, pe care am completat-o de acasă. Nu m-a întrebat nimeni unde merg sau să stau ore. Zece minute, după cumpărarea vinietei”, a povestit românca.

Comentarii Facebook