Marti 16 August

Turist din Cluj despre stațiunea Mamaia: 24 de lei ciorba de văcuța, 90 de lei șezlongul. 120 de lei e unul nou


Stațiunea Mamaia s-a aglomerat foarte tare în ultimii ani, dar serviciile nu au fost crescute. În schimb, cresc tarifele. 

Parcarea în Mamaia costă costă 100 de lei pe zi, șezlongul 90 de lei pe zi de persoană

Ai ajuns în Mamaia. Ai parcat. Când să cobori din mașină, 100 lei de parcare pe o zi. Intri în hotel, o cameră de 12 mp, cu mobilier de anii 90, cu cabină de duș care se dezmembrează în timpul folosirii, hotel 3 stele, 450 lei pe noapte. Cât un sejur de 7 zile la Roma, într-un hotel de 4 stele. Ieși pe plajă, 90 lei șezlongul. La Dedeman e 120 de lei unul nou. Te pui la soare, vrei să faci o baie în mare. Dar unde e marea? Nu se vede ochi de apă. După câteva sute de metri prin soare și un nisip mai degrabă terasament de cale ferată, ajungi la mare. Dar ce să vezi? Geamandura e la 10 metri de mal, pericol de înec. Copilul nu poate intra singur în apă nici măcar la mal. Ne întoarcem la șezlong. Ce proști suntem, am uitat să lăsăm semne pe nisip. Am ajuns la promenadă și nici urmă de șezlong. O stațiune fără parcuri, fără spații verzi, fără locuri de joacă sau parcuri acvatice. Doar clădiri peste tot.

La prânz mergem la masă, 24 de lei ciorba de văcuța, dacă vrei chiflă încă 3 lei, ciușa 1 leu, smântâna 1,5 lei. Piure cu piept de pui și salată de varză – 46 lei. Mă închin, înghit în sec. Diseară mâncăm hamsie. A doua zi o luăm de la capăt. Plătim 100 lei parcarea și tot așa. La final, tragem linie. Concediu de 4 zile la Mamaia: 1800 lei cazare, 1000 lei prânz, cină, sucuri, 384 lei parcare, 360 lei șezlonguri. Total pentru 4 zile la Mamaia în condiții de cel mult 2 stele: aproximativ 3.500 lei. Oameni buni, la banii ăștia meritam o vacanță mai bună”, relatează turistul clujean.

Astfel, în Mamaia, la un hotel de patru stele, pentru perioada 12 - 15 august 2021, 3 nopți de cazare pentru două persoane, ajunge peste 4000 de lei. La greci, tariful este de 2.400 de lei, dar sunt și mai mici. În Turcia, 3 nopți de cazare ajung la 1400 de lei.

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook