Turcia vaccinează toți lucrătorii din turism. Nimeni nu are de ales


Turcia a anunțat lansarea unui program de vaccinare pentru lucrătorii din turism, care va fi condus în comun de Ministerul Turc al Culturii și Turismului, Ministerul Sănătății din Turcia și Agenția Turceasca de Dezvoltare și Promovare a Turismului. Inițiativa a fost lansată ca parte a ”Programului de certificare a turismului sigur” pentru a asigura sănătatea și siguranța oaspeților din alte țări și a lucrătorilor din turism.

De la lansarea «Programului de certificare a turismului sigur» în iunie 2020, Turcia a aderat la standardele medicale și de siguranță stricte și a luat toate măsurile necesare pentru a preveni răspândirea virusului. După deschiderea sezonului turistic, Ministerul Culturii și Turismului a început să lucreze la includerea lucrătorilor din turism în programul de vaccinare. Programul prevede vaccinarea în primul rând a angajaților unităților de cazare, restaurante, agenții de turism și ghizi de călătorie care sunt înregistrați în ”Programul de certificare a turismului sigur”.

În cooperare cu Ministerul Culturii și Turismului, Ministerul Sănătății din Turcia a creat recent o platformă în care facilitățile turistice își pot înregistra angajații pentru vaccinare. Această platformă acoperă toți actorii cheie din industria turismului în cadrul „Programului de certificare a turismului sigur”, inclusiv unitățile de cazare, unitățile de catering, vehiculele pentru excursii și transferuri, precum și ghidurile turistice.

Ca parte a eforturilor sale de combatere a COVID-19, Turcia încearcă să își consolideze poziția ca una dintre cele mai sigure destinații din lume, continuând să investească în «Programul de certificare a turismului sigur», una dintre primele și cele mai de succes inițiative de acest gen în lume. Până în prezent, au fost certificate peste 8.000 de instituții.

Din cauza ca, Turcia se așteaptă la reluarea rapidă a călătoriilor turistice, angajatii din turism au prioritate și vor fi printre primii care vor fi vaccinați. Turcia ia toate măsurile pentru a rămâne o destinație turistică sănătoasă și sigură în 2021, care va fi preferată de călătorii din alte țări.

Comentarii Facebook