Traseul Via Ferrata din Peretele Zânelor din Vadu Crişului este un rai al celor care iubesc aventura - VIDEO


Traseul de Via Ferrata din Vadu Crisului este un traseu spectaculos, unde iubitorii de adrenalină se vor simți răsplătiți.

Traseul este unul dificil, de grad B, fiind destinat celor care au mai făcut trasee de via ferrata sau care sunt însoțiți de ghizi.

Defileul Crișului Repede, între Șuncuiuș și Vadu Crișului, are 3 kilometri, iar pereții au până la 100 de metri înălțime. 

Traseu de via ferrata din Vadu Crișului (denumire uzual utilizată) a fost inaugurat în anul 2015 și a avut ca scop mărirea potențialului turistic a zonei.

Cu mașina se vine dinspre Oradea - Tileag - Alesd - Topa de Criș - Vadu Crișului.

Mașina se poate lăsa lângă sala de sport din satul Vadu Crișului, în apropierea haltei Vadu Crișului. Cei fără mașină pot veni cu trenul de la Cluj.

Pornind de la sala de sport din satul Vadu Crisului, spre traseul de via ferrata, poteca cea mai scurtă de acces este pe lângă linia de cale ferată care traversează defileul. Trecem de Peștera Casa Zmăului unde să găsește și fosta vamă de sare.

Încă 5-10 minute de mers pe potecă și vom avea în partea stângă un grohotiș care urcă în pădure. Pe același grohotiș pe care se urcă spre traseul de via ferrata este accesul și spre traseul de alpinism Söros.

Traseul de via ferrata din Vadu Crisului se găsește într-un abrupt de stâncă de circa 100m care se numește Peretele Zânelor. Traseul este amenajat cu cabluri metalice pentru asigurare și cu scoabe metalice pentru a putea urca cu lejeritate, scrie bihorinimagini.

Cei interesați de mai multe detalii, pot citi mai multe aici.

Comentarii Facebook