Miercuri 22 Martie

Românii stau acasă sau merg la mănăstiri în minivacanța de Paște. Agent de turism: „Vânzările nu sunt la nivelul anului trecut”


Majoritatea celor care doresc să petreacă Paștele aleg și anul acesta zona mănăstirilor din Moldova și Maramureș, dar și stațiunile balneare, susțin operatorii în turism, informează Agenția de presă Rador.

Prețurile sunt pentru toate buzunarele, iar mulți turiști mai au tichete de vacanță și profită de aceste oferte pentru a le utiliza, spune Ioan Ceușan, proprietarul unei agenții de turism din Târgu Mureș.

De regulă, în această perioadă a sărbătorilor pascale e, de regulă, accesată zona mănăstirilor din Bucovina, Maramureșul cu Mănăstirea Bârsana, Sâmbăta de Sus… Sunt zone de mănăstiri cu foarte multe pensiuni unde se organizează acele programe pascale care sunt foarte căutate și nu sunt foarte scumpe. Sunt pachete de la 200-300 de lei pe persoană pe zi cu cazare și masă și până la 400-600 de lei.. O altă zonă căutată este cea a stațiunilor balneo: Felix, Herculane, Geoagiu, Sovata, Căciulata… sunt foarte multe și poate chiar mai aglomerate decât zona mănăstirilor”, spune operatorul turistic. 

Minivacanța de Paște este o oportunitate pentru cei cu dare de mână de a pleca în țări calde, precum Egipt sau Dubai, unde prețurile sunt cele mai scăzute în această perioadă. De asemenea, Israel este o destinație foarte căutată în perioada pascală. Pe de altă parte, în ceea ce privește rezervarea sejururilor pentru sezonul estival, târgumureșenii sunt mai precauți ca anul trecut, mai spune specialistul în turism, Ioan Ceușan.

Comentarii Facebook