Reacția unui turist din Cluj la Aquapark - ul de la Nyiregyhaza, Ungaria, când a văzut cât costă o bere: “Deci, avem o problemă gravă în România!”


Turismul la vecinii maghiari este extrem de dezvolta motiv pentru care țara vecină atrage anual milioane de turiști. La granița cu România este o salbă de stațiuni cu bai termale si nelipsitele Aquapark - uri, unde foarte multi sunt turiști din România.

Nici nu e de mirare de ce românii iau cu “asalt” Ungaria, daca vedem reacția unui clujean, care a ajuns la Aquapark -ul din Nyiregyhaza (Mestecăniș). 

O bere costa 10,5 lei. “Deci, avem o problemă gravă în România! La noi, la Cluj, oriunde mergi berea costă 12 - 15 lei. Nu e pic de protecție față de populație. Imediat oamenii nu vor mai ieși din casă la cât e de scump”, a remarcat turistul.

Un turist clujean bate obrazul autorităților de pe o superbă plajă din Budapesta: „E cu acces general și GRATUIT, prețurile sub Cluj la mâncare și băutură”

Ei au salariul minim garantat de 3806 Ron (390.000 huf), iar salariul mediu este de 570.000 huf (7473 Ron)”, a mai punctat turistul. Salariul minim în România este 3000 de lei, iar cel mediu de 6.789 de lei. Așadar, în Ungaria se câștigă mai bine, iar prețurile sunt mai mici.

Cât este salariul în Ungaria

În Ungaria, în mai 2023, câștigul mediu brut al angajaților cu normă întreagă a fost de 567.800 de forinți, în timp ce câștigul mediu net, ținând cont de facilități, a fost de 391.500 de forinți, a anunțat marți Oficiul Central de Statistică din Ungaria (KSH).

Câștigul salarial mediu brut din luna mai a fost cu 17,9% mai mare decât cel din anul precedent, în timp ce câștigul salarial mediu net a fost cu 17,7% mai mare.

Comentarii Facebook