Un turist clujean bate obrazul autorităților de pe o superbă plajă din Budapesta: „E cu acces general și GRATUIT, prețurile sub Cluj la mâncare și băutură”


Turiștii din Cluj care au avut ocazia să descopere în această vară frumusețea și accesibilitatea unor orașe turistice din țara vecină revin acasă cu multe regrete din Ungaria. Un turist clujean, care luptă cu autoritățile locale pentru dreptul său la îmbăiere, spune că nu înțelege de ce o idee „banal de simplă”, de a avea acces la apă, nu poate fi implementată de autoritățile române, în timp ce maghiarii au reușit. 

În aceste zile, la Cluj e mare caniculă, o bună parte dintre locuitorii orașului sunt nevoiți să stea în casă, prețurile la puținele zone de agrement din oraș sunt piperate, iar scăldatul în zone publice este interzis. 

În Ungaria însă lucrurile stau altfel, oamenii au acces gratuit la plaja Romai de la Dunăre, situată la marginea orașului Budapesta, spune un turist clujean, care confirmă că și prețurile sunt „sub Cluj la mâncare și băutură”.

„E căldură mare, monșer, caniculă chiar la Cluj! De aceea, am ajuns și la distracție, dar și într-o vizită de studiu în weekend, la plaja Romai, de la Dunăre, la marginea Budapestei, care e cu acces general și gratuit. Apă la țâșnitoare, toalete ecologice, șezlong și măsuță de la bar, bere craft la 15 lei halba, foarte multe baruri și terase alternative, cu prețuri bine sub Cluj la mâncare și băutură. Piste de biciclete, compost, trunchiuri de copaci pt copii să se cațere, altele de stat, leagăne, ștrand în apropiere, sute de caiace pe puțini bani de închiriat, mii de oameni la plajă. 

Păstrând proporțiile între Dunăre și Somesul mic, este posibil și la Cluj, atât la nivel metropolitan, cât și lacurile din amonte, dacă primăriile reușesc să negocieze accesul la apă cu Apele Române și Hidroelectrica, deocamdată refuzat. Miza e să nu avem doar piste de biciclete, alei și mobilier urban, ci și pontoane și plaje publice, căi de acces la apă. 

Ideea e banal de simplă, dar potrivit Apelor Române recomandarea e sa se intre doar in zone amenajate din cauza pericolului de înec. Dar cum Apele Române, filiala ABAST, nu are nimic amenajat oficial la peste 22.000 de km de râuri și lacuri în regiunea noastră, nu exista niciun ponton public, bazin, geamanduri, în fine reglementare a îmbăierii, așa cum au făcut autoritățile budapestane la nivel metropolitan”, a transmis Adrian Dohotaru.

Citește și: Reacția unui turist din Cluj la Aquapark - ul de la Nyiregyhaza, Ungaria, când a văzut cât costă o bere: “Deci, avem o problemă gravă în România!”

Comentarii Facebook